ÖMER AYTAÇ AYKAÇ

ŞEHRİVAN ÖZEL

 

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un geçtiğimiz yıl büyük ses getiren AK Parti’ye geçişinin ardından Van’da da büyük bir katılımla AK Parti’ye geçen Rasim Aslan’ın geçtiğimiz haftalarda gazetemize verdiği ve büyük ses getiren söyleşisinin ardından Van’ın öne gelen aşiret ve kanaat önderlerinden Aslan’ın Van Büyükşehir adaylığını destekler nitelikte açıklama geldi. Gazetemiz aracılığı ile bir mesaj yayınlayan ve büyükşehir seçimlerinde kazabilecek tek ismin Rasim Aslan olduğunu söyleyen aşiret önderleri tüm çalışmalarda sonuna kadar Aslan ile birlikte çalışacaklarını kaydetti.

 

Düzenlenen büyük bir törenle HAS Parti’den AK Parti’ye geçen ve kurulan yeni ilçeler olan Tuşba ve İpekyolu’nda görev alması beklenen Rasim Aslan geçtiğimiz günlerde gazetemize çok çarpıcı açıklamalarda bulunmuş AK Parti’nin kendisiyle beraber HAS Parti’den AK Parti’ye geçen isimlere yer verilmediği için kırgın olmadıklarını ama görev almayı beklediklerini ifade etmişti. Bu sürecin ardından Van kamuoyunda ismi uzun süre Van Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için geçen bizim de konu ile ilgili fikirlerini aldığımız Aslan, bu konuda net bir cevap vermemiş ama görev verilmesi halinde aday olabileceği sinyalini vermişti. İşte Aslan’ın bu açıklamasının ardından mensubu olduğu Gevdan aşireti başta olmak üzere Van’daki bir çok büyük aşiret onun siyaset yarışında yer alması gerektiğini söylemiş ve açıklamalarını memnuniyetle karşılamıştı. Aslan’ın büyükşehir ve AK Parti ile ilgili sözlerinin yankısı sürerken Van’ın önemli aşiretlerinden Ezdinan, Alan, Şerefhan ve Mehmet Piran Aşiretlerinin önde gelenleri ve Başkale Belediye Eski Belediye Başkanı bir araya gelerek Aslan’ı destekler nitelikte bir açıklama yaptı. Aslan’ın Van Büyükşehir Belediyesi için en uygun isim olduğunu söyleyen bu isimler, resmen Aslan’ı desteliyoruz dedi.

 

Geçtiğimiz günlerde bir araya gelen ve önümüzdeki yerel seçimler öncesi ortak bir değerlendirmede bulunan Ezina Aşireti lideri salih Özbek, Alan Aşireti lideri Abdurrahman Şeylan, Şerefhan Aşireti Lideri İskender Ertuş, Mehmet Piran Aşireti Lideri Çetin Can ve Başkale Belediye Eski Başkanı Ejder Yağızer yaptıkları bir açıklama ile Aslan’a destek verdi. Başbakan’ın Van ziyareti öncesi yaptıkları ortak bir açıklama ile büyükşehir seçimlerini değerlendiren bu isimler Van’ın önde gelen isimlerinden Salih Özbek’in bu isimler adına gazetemize yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu;

 

“BÜYÜKŞEHİR İÇİN BİR İSİM ÖNE ÇIKMIŞTIR”

 

“Bilindiği üzere Van ilimiz Doğu Anadolu’nun farklı siyasi ve coğrafi yapısı olan gözde ve nadir bir şehridir. Şehrimizin siyasi yapısı, aşiretlerinin konumu ve bu aşiretlerin tüm kesimlere olan irtibatları aşiretlerin siyasi belirleyici rolü de olmuştur. Kanaat önderlerinin etkisinin Van’ın belediye başkanı seçmede geçmişte olduğu gibi bugün de etkili olacaktır. Önceki dönemlerde yapılan hatalardan aldığımız tecrübelere istinaden bir araya gelmekte fayda gördük. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne gönül vermiş insanlar olarak Van Büyükşehir Belediyesi Başkanlığını kazanıp daha iyi bir hizmet etmek düşüncesindeyiz. Bunun için de Van Büyükşehir Başkanlığına aday gösterilecek olan kişinin yukarıda anlattığımız bütün etkenler düşünülerek seçilmesi ve seçime bu isimle girilmesi muhakkak etkili olacaktır. Yapmış olduğumuz araştırmalar, halktan aldığımız bilgiler ve sivil toplum kuruluşlarından aldığımız fikirler ile aramızda yapmış olduğumuz münazara, istişare sonucunda Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için düşünülen adayların siyasi geçmişleri, halk ile olan diyalogları STK tarafından kabul görmeleri, halkın istek ve taleplerini karşılayabilecek bilgi ve tecrübe yeterliliği, çevre ilçe ve köyler tarafından tanınıp onların istiklerini karşılayabilecekleri gibi konuları ele aldığımızda BDP’ye rağmen Van Büyükşehir Belediye Başkanığı için partisine katkı sağlayarak kazanabilecek bir isim öne çıkmıştır.” Şeklinde konuştu.

 

AŞİRETLER ‘ASLAN’ DEDİ

 

Bu açıklamanın ardından söz konusu adayın Rasim Aslan olabileceğine dikkat çeken kanaat önderleri açıklamalarını şöyle sürdürdü, “Söz konusu bu isim gençlik yıllarında MNP, MSP, RP ve Milli Görüş çizgisinden hiç ayrılmadan hizmet etmiş, daha sonraki tüm siyasi hayatında ve yaşam tarzında aynı yolda yürümüş ve siyasi çizgisinden hiç taviz vermemiş olan bir isimdir. Siyasetin her aşamasında görev almış, tüm sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve siyasi partiler tarafından kabul görmüş ve siyasi hayatı boyunca Van halkının yanında olmuş, halktan biri görülen, mütevazi yaşam tarzıyla halkın sevgisine mazhar olmuş, Van, Hakkari ve Şırnak’ta da dikkate alınır çoğunlukta mensupu bulunan bir aşiretin mensubu olup bu bölgede bulunan tüm aşiretlerin sevgisini kazanmış Rasim Aslan’ın Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına en uygun isim olduğunu düşünüyoruz. Rasim Aslan aday gösterilmesi durumunda Van’da tüm dengelerin değişeceğine inanıyoruz. Van’da AK Parti’nin yeniden taze bir kan ve coşkuyla örgütlenerek seçimlere girilebileceğine inandığımız için tüm desteklerimizle Rasim Aslan’ın yanında olacağımızı ve siyasi çalışmalarında sonuna kadar deberaber olacağımızı taahhüt ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim