HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, eski HDP Milletvekili Hasip Kaplan'ın dün akşam Twitter hesabından yaptığı açıklamalara cevap verdi. Hasip Kaplan'ın yeni HDP Eş Başkanı'nın bir Kürt olması gerektiğini söylediği, paylaşımları dün akşam sosyal medyada tartışma konusu oldu.



Kaplan'ın açıklamalarını HDP Genel Merkezi de resmi Twitter hesabından yaptığı bir açıklamayla kınadığını ve ayıpladığını duyurdu. Kaplan, paylaşımlarında HDP Eş Başkanlığı için adı geçtiği ileri sürülen Sırrı Süreyya Önder için de “Sırrı gitsin film çeksin” mesajını paylaştı.



KAPSAN İSTİFA ETTİ

Hasip Kaplan, bu sabah siyaseti bıraktığını ve istifa ettiğini duyurdu.

 


KAYNAK: TİMETÜRK



2018-01-10_13h05_55

 

SIRRI SÜREYYA ÖNDER'DEN AÇIKLAMA: HASİP ZİHNİYETİ

Sırrı Süreyya Önder, Kaplan'ın dünkü sözlerine bu gün yaptığı bir açıklamayla cevap verdi.

Önder'in açıklaması şöyle: "İlkel milliyetçilik yani ırkçılık hastalıklı bir duygudur. Bazen Hasip örneğinde görüldüğü gibi insanı insanlığından eder. Bu siyasal çizgi Kürt, Türk, Ermeni, Süryani, Çerkez ve cümle Türkiye Halklarının evlatlarının Onur, Cesaret, Özgürlük İnancı ve eşsiz fedakarlıklarıyla bugüne gelmiştir. Rojava'da, Suruç'da, Şengal'de, Ankara Garı'nda Barış ve Özgürlük uğruna gözünü kırpmadan hayatını veren Türkler dahil bütün dünya halklarının çocukları için Hasip zihniyeti, ancak tükürülecek değersizliktedir. İçinde zerre utanma duygusu olan birisi onların aziz hatırasından biraz olsa utanır, utanmalıdır.

 

'EŞBAŞKAN SEÇERKEN KÜRTLÜĞÜNE VE TÜRKLÜĞÜNE BAKMAYACAĞIZ'

Kongremizi, Eş genel Başkanlarımız Sayın Demirtaş ve Yüksekdağ'ın önerisiyle bir barış ve özgürlük hamlesine dönüştüreceğiz. Eş başkan seçerken Kürtlüğüne ya da Türklüğüne bakmayacağız. Fedakarlık ve kararlılığına bakarak, emek sahibi tüm bileşenlerimizin önerilerini gözeterek, birisi kadın iki yoldaşımıza bu onurlu sorumluluğu teslim edeceğiz. Geriye kalanlarımız bir eş başkan sorumluluğu ve gayretiyle demokrasi, barış ve özgürlük sürecine omuz verecektir. Olumlu yapıcı ve yol açıcı bütün öneriler ve değerlendirmeler başımız gözümüz üzeredir. Bu bize güç katacaktır ama kongreleri hiyerarşiden ibaret zanneden hiç kimsenin bu kongreyi zayıflatmasına ve itibarsızlaştırmasına izin vermeyeceğiz."

 
 
Editör: TE Bilisim