Van ve Türkiye genelinde yapılan operasyonların ardından görevden alınan iki isim ile ilgili flaş karar! Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Merkezi Disiplin Kurulu, Van Büyükşehir Belediyesi eski  Eşbaşkanı Hatice Çoban ve İpekyolu Belediyesi eski Eşbaşkanı Veysel Keser hakkında beklenen kararını açıkladı. 
 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Hatice Çoban ve  İpekyolu Belediyesi Eski  Eşbaşkanı Veysel Keser'in partiden kesin ihraç talebiyle  Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. Disiplin soruşturmasına ilişkin sürecin tamamlanması ardından Merkezi Disiplin Kurulu toplandı. Toplantı sonunda beklenen karar açıklandı. Merkezi Disiplin Kurulu almış olduğu kararı yazılı olarak kamuoyu ile paylaştı. Alınan karar uyarınca Çoban ve Keser’in partiden kesin ihracı onanmış oldu.

 

OY ÇOKLUĞU İLE İHRAÇ EDİLDİLER!

Kesin ihraca ilişkin kararda şu ifadelere yer verildi: "Merkezi Disiplin Kurulumuz, 10.05.2017 tarihinde, Van Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hatice Çoban ve  İpekyolu Belediyesi Meclis Üyesi Veysel Keser hakkındaki “kesin ihraç” gündemiyle yapmış olduğu toplantıda DBP Van İl Disiplin Kurulunun vermiş olduğu kesin ihraçlarına ilişkin karar resen incelenmeye tabi tutulmuştur. İnceleme ardından yapılan gizli oylamada, Merkez Disiplin Kurulu üyelerinin oy çokluğu ile kesin ihraç kararı alınmıştır. Bahsi geçen şahısların partimiz, kurum ve kurulları ile herhangi bir ilişiği kalmamıştır."

Editör: TE Bilisim