1 Kasım erken seçimleri öncesi Van’da birinci sırada aday gösterilen Beşir Atalay, dün sabah saatlerinde basınla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Ak Parti birinci sıra adayı Beşir Atalay, “Ben Van’da olmaktan, Vanlı kardeşlerimle tekrar bir arada olmaktan Büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu benim için bir onurdur, bir şereftir. İnşallah Van’da çok güler yüzlü, çok pozitif bir kampanya yürüteceğiz. Ve sizde göreceksiniz çok planlı, çok iyi çalışılmış, bütün arkadaşlarımızın çok iyi hazırlandığı bir kampanyayı Vanlı hemşerilerimizle paylaşacağız. Herkese ulaşacağız. İlimizde, köylerde ve ilçelerde, büyükşehrin sınırları içinde huzurlu bir kampanya için elimizden gelenini yapacağız. Kampanya ortamını, huzurunu bozacak hiçbir şey Ak Partide, Ak Parti mensuplarında vuku bulmayacak. Bu huzuru bozanlara da müsaade etmeyeceğiz.” Dedi.

 

1 Kasım erken seçimleri öncesi seçim startını vermek için dün Van’a gelen Ak Parti birinci sıra adayı Beşir Atalay, basınla bir araya gelerek seçim için yapacakları çalışmaları anlattı. Dün sabah saatlerinde Ferit Melen Havalimanında uçakla Van’a gelen Atalay burada büyük bir kalabalık tarafından karşılandı. Atalayı’ı karşılamaya Ak Parti adayları Burhan Kayayürk, Faruk Alpaslan, Ebubekir Kaçmaz, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ve Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda’nın dışında teşkilat üyeleri geldi. Havaalanında karşılandıktan sonra parti binasına geçen Atalay, burada basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Atalay, 2011 depremini hatırlatarak, “Birlikte burada büyük çabalar içinde olduk. Acı depremde ve sonrasında birlikteydik. Şimdide bismillah diyerek Van’daki seçim çalışmalarımıza başlarken ilk görüşmemizi siz değerli basın mensuplarıyla yapıyorum. İnşallah bundan sonrada her çalışmamızı sizlerle paylaşacağız.” Dedi.

 

ATALAY: HAKAN’A YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUM!

Atalay, öncelikle geçtiğimiz akşam Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı kınayarak, “Geçtiğimiz akşam tanınmış basın mensubu arkadaşımız Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı kınıyorum. Lanetliyorum. Şiddetin her türlüsünü kınıyorum. Biz daima şiddete karşıyız. Hele bir basın mensubuna yapılan bu saldırı büyük bir şansızlık. Kendisine acil şifalar diliyoruz. Basın camiasına da geçmiş olsun diyorum. İstanbul Valisinden aldığım son bilgiye göre 4 saldırganda yakalanmış.” Diye belirtti.

 

“BU BİR DEMOKRASİ ŞÖLENİDİR”

Bugünden başlayarak Van’da 1 Kasım seçimlerine dönük çalışmalarını yürüteceklerini kaydeden Atalay, “Ben Van’da olmaktan, Vanlı kardeşlerimle tekrar bir arada olmaktan Büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu benim için bir onurdur, bir şereftir. İnşallah Van’da çok güler yüzlü, çok pozitif bir kampanya yürüteceğiz. Ve sizde göreceksiniz çok planlı, çok iyi çalışılmış, bütün arkadaşlarımızın çok iyi hazırlandığı bir kampanyayı Vanlı hemşerilerimizle paylaşacağız. Herkese ulaşacağız. İlimizde, köylerde ve ilçelerde, büyükşehrin sınırları içinde huzurlu bir kampanya için elimizden gelenini yapacağız. Kampanya ortamını, huzurunu bozacak hiçbir şey Ak Partide, Ak Parti mensuplarında vuku bulmayacak. Bu huzuru bozanlara da müsaade etmeyeceğiz. Bu bir demokrasi şölenidir. Seçimlerin olmazsa olmazı seçim ortamının güvenliği ve huzurudur. Ve seçimlerin sağlıklı bir şekilde yürümesi demokrasinin şartıdır. Dolayısıyla bizde bu ön şartı en iyi şekilde yerine getirmek için inşallah elimizden gelen çabayı göstereceğiz.” Şeklinde konuştu.

 

ATALAY: BİR AYLIK SÜRE BİR PROGRAMA BAĞLI OLACAK

Seçim sürecinde yapacakları kampanyaların detaylarını 3 Ekim Cumartesi günü aday tanıtım toplantısında paylaşacaklarını dile getiren Atalay, “Bu akşam bütün Ak Parti eski milletvekillerimiz, kuruluşundan beri il başkanlığı yapan arkadaşlarımız, belediye başkanlarımız ve Van’da emeği geçen bütün arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz. Ak Partiye emeği geçen bütün arkadaşlarımızı bu kampanyanın bir parçası haline getirmek için ilk toplantımızı onlarla yapacağız. İnşallah cumartesi günü saat on birde de büyük salon toplantımızı yaparak adaylarımızı tanıtacağız. İlk mesajlarımızı da orada vereceğiz. Bundan sonrada kalan bir aylık süre tam bir programa bağlı olacak.” İfadelerini kullandı.

 

“VAN’IN YENİDEN İNŞASINDA BİR İKİ YILIMIZI VERDİK”

4 Ekim günü Ankara’da Ak Parti’nin 1 Kasım seçimleri için seçim beyannamesi tanıtacağını anımsatan Atalay, “Genel başkanımız orada bizim seçim mesajlarımızı verecek. Bütün adaylarımızda orda olacak. Oradan da Türkiye’nin her tarafına dağılacağız. Ve o ilkeler çerçevesinde kampanyalarımızı yürüteceğiz. Türkiye genelinde de Van’da da başta ifade ettiğim gibi hükümet sorumluluğu bizde. Bir seçim hükümetiyiz ama hükümet sorumluluğu genel başkanımızda başbakanımızda seçim güvenliğinin Türkiye genelinde iyi bir şekilde sağlanması ve Van’da bütün hassasiyetle bunu en iyi şekilde yapmak olacak. Van’da bütün kesimlerle bir araya geleceğiz. Van’la ilgili iyi hazırlıklarımız var. Zaten bildiğim bir yer burası. Van’ı kendi seçim bölgemden daha iyi biliyorum. Çünkü Van’ın yeniden kurulmasında ve inşasında bir iki yılımızı verdik. Bundan sonrada geleceğe dönükte aday arkadaşlarımla birlikte iyi bir çalışma yapıyoruz. Van’ı ekonomisiyle, turizmiyle, güvenliğiyle ilgili seçim vaatlerimizi de hem kitapçık olarak hem de her yerde sözlü olarak paylaşacağız.” Diye konuştu.

 

ATALAY: BU GÜZELLİK BAŞKA COĞRAFYALARDA YOK

Açıklamanın ardından Şehrivan Gazetesi’nin Van’dan aday gösterilmesi ile ilgili sorusunu cevaplayan Atalay; “Benim Van’da aday gösterilmem değerli genel başkanımız bir televizyon programında adayların tespiti ve ilanında sonra geniş bir şekilde açıklamıştı. Bende onların gerekçesini söylemek isterim. Çünkü bu kararı alan genel merkezimiz ve genel başkanımız. Genel merkezimiz bize görev verdiler ve bunu bize uygun gördüler. Bizde bu görevi alıp öpüp başımıza koyduk. Ve şimdi de çalışmalarımıza başlıyoruz. Biliyorsunuz bizde bu kutlu hareketin iyi yürümesi için her görev iyi yürütülür. Allah’ın izni ile verilen her görevi iyi yaparız. Başta da söylediğim gibi bu istisnai şehrimiz en istisnai şehrimizdir. Bin 700 metrede büyükçe bir denize sahibiz. Bu güzellik başka coğrafyalarda yok. Ben doğunun kalesi olan sınır kentimizde aday olmaktan çok memnunum. Ve bu benim için bir şereftir.” Dedi.  

 

Konuşmaların ardından Atalay ve beraberindekiler teşkilat toplantısına katıldı. Toplantı basına kapalı olarak yapıldı. 


ŞEHRİVAN SİYASET – MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim