HDP’nin Erciş’teki seçim bürosu açılışına HDP Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan, DBP İl Eş Başkanı Ökkeş Kava ve DTK temsilcileri yer aldı. Açılışta ilk konuşmayı Erciş Belediye Başkan Adayı Yıldız Çetin yaptı. Çetin konuşmasında: “Bugün bizleri yalnız bırakmayan, bütün baskılar ve tutuklamalara rağmen boyun eğmeyen Erciş halkını tekrar sevgi ile saygıyla selamlıyoruz. Bizler bu ülkeye barışın gelmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Önümüzdeki yerel seçimlerde Erciş iradesi, gaspçı politikalara karşı iradesine bir kez daha sahip çıkacaktır.” diye konuştu. Çetin’in ardından konuşan eşbaşkan adayı Mahmut Pala ise Erciş’te kayyumlarla ilgili sözlerine yer verdi. Pala, Erciş halkının bunlara en güzel ve güçlü yanıtı sandıkta vereceğini ifade etti.” Dedi.

ÖZGÖKÇE: HDP BARIŞ UMUDUDUR

Son olarak söz alan HDP Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan’da yaptığı konuşmada Erciş halkının her zaman büyük bir coşku ve moral ile partisine sahip çıktığını söyledi. Her seçimde olduğu gibi partilerine yönelik engellemeler, kısıtlamalar ve gözaltılarla karşılaştıklarını söyleyen Özgökçe, “Öyle sanıyorlar ki; bu baskılarla partimizin yürüyüşünü engelleyecekler ama yanılıyorlar… Çok büyük yanılıyorlar. Her yerde HDP tartışılıyor, 24 saat HDP’yi konuşuyorlar ama orada tek bir HDP’li orada bulunmuyor. 24 Saat, 300 TV kanalında hakkımızda, Kürtler hakkında binbir türlü yalan ve maniplasyon ile bu ülkeye verdikleri zararın haddi hesabı yok. Siz bizim partimizi karalayamazsınız… Bizim partimiz barışı savunuyor. Bu baskıları HDP ‘Halkın umudu’ olduğu için yapıyorlar. 31 Mart’tan sonra Barış umudunu bütün Türkiye’ye yeniden yayacağız. Bu ülkenin geleceğine barışı getirmek yerine sadece savaşı, umutsuzluğu aşılamaya çalışıyorlar.” Dedi. Konuşmaların ardından Özgökçe ve beraberindekiler seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

ÖZALP SEÇİM BÜROSU DA AÇILDI

HDP’nin ikinci durağı ise Özalp oldu. Özalp’teki açılışa ise HDP İl Eş Başkanı Ümit Dede, Büyükşehir Eş başkan adayı Mustafa Avcı Demokratik Toplum Kongresi(DTK) Başkanlık Divanı Üyesi Mukaddes Karakoç, Özalp İlçe Eş Başkan adayları, Dilan Örenci, Yakup Almaç katıldı. İlk olarak söz alan HDP İlçe Eş Başkan Adayı Dilan Örenci, Özalp İlçesinin bir kere daha burada, “Mutlaka kazanacağız” mesajı verdi. Örenci, “Bugün eşit temsiliyet ile yerel demokrasi ile birlikte kadının rengi ile gençlik rengi ile ilerliyoruz. Bizler Şeyh Said’lerin, Şeyh Bedrettin’lerin torunlarıyız hiçbir baskı politikası karşısında asla yılmayacağız dedik. Barış'a olan inancımız asla bitmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

DEDE: ÖZALP BİZİM İÇİN BAŞKA BİR YERDE DURUYOR

Dilan’ın ardından söz alan HDP İl Eş Başkanı Ümit dede ise; “Her ilçenin bizler için ayrı bir önemi vardır. Fakat Özalp çok ayrı bir yerde durmaktadır Bugün de burada farklı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Partimizi böyle bağrınıza basmanıza Saygıyla sevgiyle karşılıyoruz. Bu ülkede AKP, MHP diktatörlüğünü yakından izliyorsunuz. Özalp halkı Son seçimlerde yüzde 86 bir başarıyla bu seçimde daha iyi bir farkla Özalp halkı AKP, MHP ittifakına gereken cevabı verecektir. Biz Özalp'ta AKP MHP yi rakip bile görmüyoruz.” sözlerini kullandı.

AVCI: AKP 2012 YILINDA O İSMİ BELKİ KARŞILIYORDU AMA…

Son olarak konuşan Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Mustafa Avcı ise, AK Parti ismine gönderme yaparak eleştirilerde bulundu. Avcı, “Adalet ve Kalkınma Partisi ama bir kez daha etrafınıza bir bakın. Bu ülkede adalet var mı? 2012 yılında AKP ilk kurulduğunda belki açılımını karşılıyordu. Şu an gelinen noktada anlamını kaybetmiştir. Bu açılışı HDP değil de AKP yapıyor olsaydı sizlere soruyorum bu kadar önlem alınır mıydı? Değil yol ilçe kapatılıyor. Bu adalet midir, eşitlik midir? Bir yerde demokrasi yoksa baskı vardır. Sözde demokratik seçim sürecine girdik deniliyor. Bir bakın demokratik bir seçim eşit koşullar yapılıyor mu? Bu mudur eşitlik? HDP üzerinde yürütülen bu baskı politikaları Türkiye'de başka bir parti Üzerinde yürürse şu anda o partinin Ruhuna El Fatiha okuyor olurduk. Onlar ne yaparsa yapsın Özalp Belediyesi bizim elimizde ve 31 Mart'ta belediyemize geri alacağız. Çünkü biz Mazlum bir halkız Çünkü biz Haklıyız biz Özgürlük istiyoruz. Konuşmaların ardından seçim bürosunun kurdelesini Eş Başkan Adayı Dilan Örenci ve Kadınlar yaptı. Açılışın ardından HDP’liler, Özalp esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Editör: TE Bilisim