Halkın Demokratik Partisi (HDP) Van İl Eş Başkanları Veysi Dilekçi, Derya Hayva ile yönetim kurulu üyeleri Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya'yı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Çoban, HDP'nin yeni bir yaşamı ören ve yeni bir yaşamın umudunu yaratan bir parti olduğunu belirterek, HDP'nin bu umudun önüne konulan barajları ve engelleri aşacağını söyledi

DİLEKÇİ: KÜRT KURUMLARI BÜYÜYOR

Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşen ziyarette ilk olarak konuşan Dilekçi, görkemli bir kongre gerçekleştirdiklerini belirterek, kongrenin ardından kurumları ziyaret ettiklerini söyledi. Kongreye sundukları katkı ve katılımlarından dolayı eş başkanlara teşekkür eden Dilekçi, çok önemli bir süreçte yönetim olarak çok önemli bir görev üslendiklerini söyledi. Kürtlerin çok önemli bir süreçten geçtiğini aktaran Dilekçi, her gün Kürtlerin ve Kürt kurumlarının biraz daha büyüdüklerine dikkat çekti. HDP'nin yeni bir parti olduğunu ancak, uzun bir mücadele geleneği ve büyük bir mirasın üzerinde kurulduğunu ifade eden Dilekçi, başarılı olmak için ellerinden gelen tüm çabayı sarf edeceklerini belirtti. Başta büyükşehir olmak üzere yerel yönetimlerin önemini çok iyi bildiklerini aktaran Dilekçi, belediyelerin yapacağı tüm çalışmalarda yanlarında olacaklarını belirtti.

HAYVA: HDP YENİ BİR YAŞAMI ÖRÜYOR

Dilekçi'nin ardından konuşan HDP İl Eş Başkanı Derya Hayva, kendilerine verdiklerini desteklerden dolayı eş başkan Çoban ve Kaya'ya teşekkür etti. HDP'nin mücadele geleneği içerisinde yeni bir parti ve yeni bir yaşam projesi olduğunu söyleyen Hayva, HDP'nin yeni bir yaşamı ördüğüne dikkat çekti. 2015 Genel Seçimlerin önemine değinen Hayva, kendilerine ve kurumlara çok önemli görevler düştüğünü, herkesin bu konuda üzerine düşeni yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Daha sonra konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, seçilmişlerin tek amacının halka layık olmak olduğunu belirterek, tüm kurumlar olarak kentte yaşayan insanlar için hizmetlerin ortaklaşması gerektiğini söyledi.

ÇOBAN: HDP BARAJLARI MÜCADELE İLE AŞACAKTIR

Çoban, "Sizler siyasi kulvarda, bizler de kurumumuzun bizlere biçtiği rol gereği hizmet noktasında halkımıza doğru bir hizmet taşıyacağız ve doğru hizmetlerde bulunacağız. Hepimizin bu konuda bir görevi var. Ayrı görevlerde bulunsak dahi hepimizin amacı halka özgür, demokratik bir ortamda kendi kimliği ve kendi rengiyle yaşamasını sağlamaktır. Bunun için herkes bir çaba içerisinde. En azından Kürtler, sadece kendileri için çabalamıyorlar. Aynı zamanda dünya ailesi içinde, bütün bireyler ve insanlar içinde bir çaba içindeler. Dünyada bir karanlık yüz bir de aydınlık yüz mücadele ediyor. Aydınlık yüzü; Kobanê direnişinde Şengal’de Kürtler temsil ediyor. Karanlık yüzünü de çeteci bir örgüt yani IŞİD temsil ediyor. Bu açıdan dünya ailesi artık şunu biliyor; Kürtler dünyanın onurunu, geleceğini ve özgürlüğünü temsil ediyor. Bu açıdan her birimiz birer Kürt bireyi olarak onurluyuz ve gururluyuz. Böylesi Kürt bir aileye mensup olmak daha onurlu ve gururludur. Kimliğimizden ve kimliğimizin mücadelesinden dolayı gururluyuz" diye konuştu. HDP'nin yeni bir yaşamı ören ve yeni bir yaşamın umudunu yaratan bir parti olduğunu belirten Çoban, HDP'nin bu umudun önüne konulan barajları ve engelleri aşacağını söyledi. Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Kaya da ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim