Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından İstanbul Kartal'da düzenlenen ‘Teslim Olmayacağız’ mitinginde konuşan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Doğan Erbaş, HDP’nin Meclis’teki çalışmalara yeniden dönme kararı aldığını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş Figen Yüksekdağ ve vekillerin tutuklanmasının ardından HDP Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada parti olarak Meclis’teki çalışmaları durdurma kararı alındığı açıklanmıştı.

Ancak bugün Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından Kartal’da düzenlenen ‘Teslim Olmayacağız’ mitinginde konuşan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Erbaş, bu karardan vazgeçtikleri ve çalışmalara daha etkin katılacaklarını söyledi.

Erbaş’ın konuşması şöyle: “HDP’nin parlamentodaki varlığı üzerinde tartışmalar vardı. Eş Başkanlarımız, vekillerimiz tutuklandıktan sonra parlamentodaki rolümüzü tartışmaya açtık. Fiili çekilme dedik, Meclis’teki çalışmalarımızı durdurmuştuk. Ancak birkaç gündür yaptığımız toplantılarımızda tecavüzcülere ilişkin önergenin tartışılması üzerine parlamentodaki çalışmalarda daha fazla ve daha etkin şekilde yer alma kararı verdik.”


KAYNAK:K24

Editör: TE Bilisim