Seçim hükümetinde yer alan HDP'li bakanlar Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı görevlerinden istifa etti.

Saat 16:30'da HDP Genel Merkezi'nde düzenledikleri basın toplantısında konuşan Ali Haydar Konca, istifa gerekçelerini şu sözlerle açıkladı.

 

GÖREVİ YÜRÜTMEDEKİ OLUMSUZLUK NEDENİYLE İSTİFA ETTİK

"Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Bildiğiniz gibi Türkiye'de seçim sonrası tabloda koalisyon oluşturulamaması, ya da oluşmaması sonucu Anayasa'ya göre geçici hükümeti kurulmasına yol açmış oldu. Biz de HDP'nin vekilleri olarak seçilmiş iki bakan sıfatıyla görev aldık. Bir süredir görevi yürütmeye çalışıyorduk. Ancak fiilen görevi yürütmedeki olumsuzluklar nedeniyle bugün istifa etmiş bulunuyoruz. İstifa gerekçelerimizi açıklamak üzere bu toplantıyı düzenledik.

 

HDP'Yİ BARAJIN ALTINDA BIRAKMAYI HEDEFLEYEN AK PARTİ

Bilindiği gibi 13 yıldır ülkeyi tek başına yöneten Ak Parti iktidarı, Türkiye'nin tüm sandıklarında tüm halklarımızdan tarihi bir ders almıştır. Tüm stratejisini HDP'yi barajın altında bırakmayı hedefleyen Saray ve Ak Parti unutmayacakları bir hezimetle karşılaşmışlardır. HDP'nin tarihi bir başarı kazanması, 258 sandalyeyle karşılaşmaları Türkiye siyasi tarihinde yeni bir kapının aralandığını açıldığını ortaya koymuştur.

 

SEÇİM SONUÇLARINA KARŞI BİR SAVAŞ VE DARBE KONSEPTİNİ DEVREYE KOYMUŞLARDIR

Halklarımız, TBMM çatısı altında tüm sorunların çözülmesi görev ve sorumluluğunu tanımlamıştır. Bu mesajların hayata geçmesi, koalisyon hükümetinin kurulması seçimlerle birlikte zorunlu bir gereklilik olarak ortaya çıkmıştır. Ne yazık ki bugüne kadar demokrasi sandık olarak tanımlayan, Saray ve talimatlandırdığı Ak Parti, 8 Haziran'dan itibaren 7 Haziran seçim sonuçlarına karşı bir savaş ve darbe konseptini devreye koymuşlardır."


KAYNAK-HÜR HABER

Editör: TE Bilisim