HDP'li Sırrı Süreyya Önder, T24'e verdiği röportajda 'Tutuklanacağız..' diyerek propagandaya başladı...

Erdoğan Suudi Arabistan dönüşü uçakta bazı açıklamalar yapmış ve HDP'li iki Eş Başkan Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ için "dokunulmazlıkları kalkmalı" demişti.

Bunun üzerine "HDP'li vekillerin dokunulmazlıkları kalkıyor mu" tartışması başladı. Bütün vekillere genellenerek yapılan açıklamalar ve verilen demeçler sonrası HDP'yi bir parti olarak kapatmak ile eş değer bir "dokunulmazlıklar kalkacak ve yargılamalar sonrası tutuklamalar başlayacak" propagandası yapıldı.

Hız kesmeden devam eden bu propagandaya dair son açıklamayı ise HDP'li vekil Sırrı Süreyya Önder yaptı.

"TUTUKLANACAĞIZ"

Önder dün verdiği bir röportajda HDP'nin kapatılıp, milletvekillerininse tutuklanıp cezaevine gönderileceğine dair demeç verdi. Önder şu ifadeleri kullandı:

"Tutuklanacağız, durum öyle gösteriyor. Yapacaklar bunları ama bir Tansu Çiller derbederliği ile değil, daha sofistike yapacaklar."

ERDOĞAN'IN TAM İFADELERİ

Cumhurbaşkanı'nın konu ile ilgili tam olarak ifadeleri şu şekilde:

"İki eş başkanın yaptığı açıklamalar kesinlikle anayasa suçudur. Haklarında cumhuriyet başsavcılıklarının başlattıkları süreçler var. Parti kapatma olayı düşünülmemeli, gündeme dahi gelmemeli. Ama suçu irtikap eden milletvekili, belediye başkanı veya başkaları olabilir. Bunlar bunun bedelini ödemek durumundadır. Diyarbakır ve Ankara Başsavcılıklarının başlattığı soruşturmaları da bu çerçevede değerlendirmek lazım. Dokunulmazlıklarının kaldırılması suretiyle başlayacak süreç, inanıyorum ki terörle mücadele açısından ülkemizdeki havayı da olumlu yönde etkileyecektir."

Editör: TE Bilisim