Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün HDP'li Tuğba Hezer'in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde yaptığı çağrı Davutoğlu'na soruldu. 

"Dokunulmazlıklar herhangi bir suçun gerekçesi olamaz" diyen Davutoğlu, "Böyle bir caninin taziyesi olmaz. Meclis'te böyle bir fezleke dosyası gelirse gereği yapılır" diyerek dokunulmazlığın kaldırılabileceği sinyalini verdi.

 

Davutoğlu şöyle konuştu:

 

"Dokunulmazlıklar herhangi bir suçun gerekçesi olamaz. Meclis dışında kim teröristle işbirliği içinde olur, kim ki 29 canımızı almış barbar bir teröristin taziyesine katılırsa bunun dokunulmazlıkla alakası yoktur.

Teröristin taziyesine katılmak dokunulmazlıkla izah edilemez. Terörü teşvike gidecek bir suç varsa kimse dokunulmazlığa gizlenemez. Böyle bir caninin taziyesi olmaz. Kimse bunu meşru gösteremez."

 

ARTVİN CERRATTEPE İÇİN YENİ AÇIKLAMA

Davutoğlu'na sorulan sorulardan bir diğeri de Artvin Cerrattepe'deki altın madenine ilişkindi. Davutoğlu, Artvin Cerrattepe'deki maden çalışmasına ilişkin şunları söyledi:

"Doğal kaynakları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. 

Onlar çevreye ne kadar duyarlıysa biz de duyarlıyız. Yerin altındaki kaynakları feda ederek yer üstünü koruyamayız. 

Hukuki süreçler tamamlanana kadar yeni bir adım atılmayacak.  Artvin aşkla sevdiğimiz illerimizden biridir. Artvin'de hiçbir şekilde açık galeri sistemi olmayacak ve çevreye zarar verecek hiçbir şey olmayacak. Taşıma işlemi teleferikle yapılacak.


KAYNAK-İNTERNET HABER

Editör: TE Bilisim