HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ'ın da katılımıyla HDP Van 1. Olağanüstü Konrgesi gerçekleşti.

Van Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen seçimde eski eşbaşkanlar Veysi Dilekçi ve Derya Hayva'nın yürüttüğü başkanlıklara yeni isimler getirildi. Listelerde değişikliğe gideceği konuşulan HDP'nin Van'da kimi aday göstereceği merak edilirken, listede flaş isimler yer aldı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, kimi milletvekilleri ile birlikte partilerinin HDP Van İl Örgütü 1. Olağanüstü Kongresi'ne katıldı. Yüksekdağ, konuşmasına salonda bulunanları selamlayarak başlayarak "Van'da kazandığımız başarılar siyasi iktidara dert oldu. Kürt halkını yıllarca eşit yurttaş görmedikleri, eşit muamele yapmadıkları Van'ın gücünün şahlanması onları adeta çıldırttı." Dedi. 

"Biz gidersek beyaz Toroslar gelir' söylemi hatırlatıldı


Konuşmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, kentte düzenlediği 1 Kasım seçim mitinginde 'Biz gidersek beyaz Toroslar gelir' şeklindeki söylemini hatırlatan Yüksekdağ, "Yani bizi desteklemezseniz faşist çeteleri üstüne salarız dedi. 1 Kasım'da çıkardıkları savaşın ve yarattıkları kaosun gücüyle Van'da 1 milletvekili arttırdılar. Ama bu siyasi iktidar ve başındakiler, o kadar tutarsız ve güvenilmez ki, Van'a verdikleri hiçbir sözü bugüne kadar yerine getirmediler. 'Biz iktidarız, oyunuzu bize verin' diyerek aldıkları yetkileri, Van halkına karşı kullanıyorlar, zorla, silahla oy aldılar. Hileyle, şaibeyle oy aldılar. Ama bu halka hiçbir şey vermediler ve sunmadılar. Van ekonomik olarak dibe vurmuş durumda." Diye konuştu. 

"hep birlikte kazanacağız ve inşa edeceğiz"

Yüksekdağ konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu halkın tarihinden nice padişahlar, nice zalimler, sultanlar geldi geçti ve şairin dediği hiçbir iz bırakmadılar. Bu topraklarda Kürt halkı ve Türkiye halkları ev sahibidir. Bu derme-çatma siyasi iktidar, bir vatan tanımı yapıyor, 'Bu vatan benim, kafamı bozarsanız sizi vatandaşlıktan çıkarırım' diyor. Bu vatan senin de değil, senin babanın malı da değil. Bu vatan ortak vatandır. Bu ortak vatanda eşit yurttaşlar olarak yaşamak istiyoruz. Bunu öğreneceksiniz. Bu yurdun sizin malınız olmadığını anlayacaksınız. Siz ikna olmasanız bile bu halk kendi mücadelesiyle sizi ikna edecek. İkna olsanız da olmasanız da eşit bir geleceği hep birlikte kazanacağız ve inşa edeceğiz. Kürtleri vatandaşlıktan çıkarmakla tehdit ediyorlar. Vatan senin Saray'ınsa biz o vatanın vatandaşı değiliz." 

Tek liste ile gidilen olağanüstü kongrede HDP Van İl Eş Başkanlığı'na Yakup Ataş ve Gülistan Orhan seçildi. Yakup Ataş, daha önce BDP il başkanlığı yapmıştı. 

 

İŞTE HDP'NİN YENİ İL YÖNETİMİ

 

Editör: TE Bilisim