Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz, “Eğer İslam kardeşliği diyorsak, adilane bir paylaşım, eşit bir temsiliyet gerekiyor. Bu coğrafyada, bu ülkede bir Türk'ün sahip olduğu hakların aynısına diğer kavimdeki kardeşlerimizin de sahip olması gerekiyor” dedi.

 

HÜDA-PAR Van İl Başkanlığı, Genel Başkan Mehmet Hüseyin Yılmaz'ın katılımıyla ve tekbirsalavatlarla açıldı. Konvoyla Erciş ilçesinde karşılanan Genel Başkan Mehmet Hüseyin Yılmaz ve beraberindekiler, şehir turu attıktan sonra parti binasının bulunduğu Beşyol mevkiine geçti. Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan açılış programının konuşan

Genel Başkan Mehmet Hüseyin Yılmaz, soğuk havaya rağmen kendilerini yalnız bırakmayan vatandaşlara teşekkür etti.

 

YILMAZ: HALEN 28 ŞUBAT’IN KALINDILARI DEVAM EDİYOR

 

Bu coğrafyanın yüzyıllardır katliam ve zulüm yaşadığını söyleyen Yılmaz, bu katliam ve zulümlerin temelinde ulus devlet anlayışının yattığını söyledi. Yılmaz, “Kur'an-ı Kerim ahırlarda saklandı. Mağaralarda ders verilmek zorunda kalındı. Ders veren alimlerimiz, İstiklal Mahkemelerinde yargılandı. Çok şükür bunlar geride kaldı ama tamamen bitmedi. Daha dün 28 Şubat'ı yaşadık ve halen 28 Şubat'ın kalıntıları devam ediyor. İnanca yapılan haksızlık bitmedi. Bitmişse bu başörtüsü yasağı nedir? Halen bacılarımız tesettürleriyle her yere gidemiyor, kamuda çalışamıyor, okula gidemiyor. 12 milyon imza toplanmasına rağmen ayak diretiliyor. Bu çok mu zor?” dedi. İslam kardeşliğinden bahseden Yılmaz, “Eğer İslam kardeşliği diyorsak, adilane bir paylaşım, eşit bir temsiliyet gerekiyor. Bu coğrafyada, bu ülkede bir Türk'ün sahip olduğu hakların aynısına diğer kavimdeki kardeşlerimizin de sahip olması gerekiyor. Müslüman halkın inancı, kimliği de Anayasa'da güvence altına alınmalıdır” diye konuştu.

 

YILMAZ: SİSTEM KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERMELİDİR

 

HÜDA-PAR’ınmisyonunun halka hizmet etmek olduğunu söyleyen Yılmaz, “Misyonumuz tamamen size hizmet etmektir. Bu noktada emanete, yönetime talibiz. Hem yerelin hem genelin iktidarına talibiz. Biz sizin taleplerinizi karşılayacak bir birikime sahip olduğumuza inanıyoruz. Biz istiyoruz ki bütün şehirlerimiz en güzel şekilde idare edilsin. Yandaşlık olmasın, partizanlık olmasın, yolsuzluk olmasın. Bunu da Hür Dava Partisi'nin misyonuna sahip insanlarımız gerçekleştirebilir. Van sınır ili olmasına rağmen sınır ticaretin halen yeterli düzeyde olmaması, sekteye uğratılması, sizin için bir kayıptır, bunun farkındayız. Programımızda Van halkın kültürünü, ırkını, ahlakını artıracak olan medreseler ihyası projesi var. İlim irfan yuvaları olmalarını istiyoruz. Van'ın da bu konuda öncü olmasını istiyoruz. Üstat Bediüzzaman'ın Medresetüzzehra Projesi'nin derhal hayata geçirilmesi gerekir. Sorunlardan azade bir ülke isteniyorsa sistem kendine çeki düzen vermelidir” diye konuştu.

 

SAYGIN: BOŞ İDEALLER PEŞİNDE DEĞİLİZ

 

HÜDA-PAR Van İl Başkanı Rasim Saygın ise, hedeflerini ve gayelerini anlattı. Ayakları yere basmayan, gerçeklikten tamamen soyutlanmış mistik idealler peşinde olmadıkların söyleyen Saygın, “Bizim daha ulvi olan temel bir hedefimiz var. O da bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde içi boşaltılmış ahlaki ve insani değerleri yeniden ihya edip topluma hakim kılmak ve sistemi de bu temel ilkelerle uyumlu hale getirmektir. Çıkar, menfaat ve iltifat beklemeksizin mükafatını sadece Allah'tan bekleyerek Hak için, halkımız için, İslam ümmetinin vahdete ermesi için, dünya halklarının kardeşçe yaşamaları için programımızda yer alan amaçlarımıza varma noktasında başarının ancak Allah'ın dilemesi ile olacağını bilerek, bu inancı paylaşan ve geleceğe dair endişesi olan faziletli bir toplumun oluşturulması için samimi bir çaba ve gayret sarf edecek herkes ile birlikte yürümeye azimliyiz. Sizleri HÜDA-PAR'a davet ediyoruz” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından parti binasının açılışına geçildi. Açılış kurdelesi tekbir ve salavatlar eşliğinde kesildi.

 

Orhan AŞAN-Şehrivan

Editör: TE Bilisim