Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR), Kürdistan Bölgesi Ziraat Bakanı Abdulstar Mecid'in, Türkiye'de katıldığı bir fuarda Kürtçe konuşmasının engellenmesine tepki gösterdi.

Rudaw'da yer alan habere göre: Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR), Kürdistan Bölgesi Ziraat Bakanı Abdulstar Mecid'in, davet edildiği 14'üncü Tarla Teknolojileri Fuarı'nda Kürtçe konuşmasının engellenmesine tepki gösterdi.

Türkiye'nin Konya ilinde 14'üncü Tarla Teknolojileri Fuarı'na katılan Ziraat Bakanı Abdulstar Mecid'in anadili Kürtçe ile konuşmasının engellenmesine HÜDA-PAR'dan tepki geldi.

HÜDA-PAR Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “Kendi resmi ve anadili olan Kürtçe dilinde konuşmak isteyen Sayın Bakan Abdulstar Mecid'in, Fuar Hazırlık Komitesi tarafından kendi diliyle konuşmasının engellenmesi, anadili dışında başka bir dil ile konuşmasının teklif edilmesi büyük bir nezaketsizliktir” denildi.

Açıklamada, “Bu olay, Cumhuriyet dönemiyle beraber Kürt halkına karşı yürütülen ret, inkâr ve asimilasyon politikasının henüz tam olarak terkedilmediğini göstermiştir” ifadesi kullanıldı.

HÜDA-PAR, olaydan ötürü Türkiye Hükümeti'nin Kürt halkı ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nden özür dilemesi gerektiğini bildirdi.

Editör: TE Bilisim