Ak Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin konularla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Çelik, Ak Parti'nin adayını ağzından kaçırdı.

"HALK ERDOĞAN'A OY VERECEĞİM DİYEBİLİR"

Muhalefet kanadındaki "çatı aday" tartışmalarını eleştiren Çelik "Seçimde biz kiminle ittifak yapacağız? Biz milletle ittifak yapacağız. Ak Parti BDP ile ittifak edecek diyorlar. Böyle bir şey aklımızdan hayalimizden geçmedi. Biz Ak Parti olarak kendi adayımızı göstereceğiz. Tıpkı referandumda olduğu gibi. CHP, MHP ve BDP'ye oy vermiş olan bu ülkenin insanı ben Ak Parti'nin adayı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceğim diyebilir." dedi.

"GAZETELERİN 4’TE 3’Ü AK PARTİ’YE MUHALİF"

Türkiye'deki basın özgürlüğü tartışmalarına da değinen Çelik "Bir şeyi net ifade etmek isterim. 5 milyon gazete satılıyor. Bunun 400-500 bini spor basınıdır. Ama bu satılan gazetelerin 4’te 3’ü AK Parti’ye muhalif olan basındır. İktidarı desteklediğini söylediğiniz, basının toplam tirajı 1 milyon 200 bindir. Türkiye’de yaklaşık bin köşe yazarı var. Bu köşe yazarlarının da beşte dördü Ak Parti muhalifidir" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim