30 Mart’ta yapılan seçimlerin ardından hemen belediyeleri kurma hazırlıklarını başlatan İpekyolu Belediye’sinde ikinci meclis toplantısı gerçekleştirildi. Van’ın iki yeni belediyesinden birisi olan ve belediye binası gibi bir çok önemli eksikliği bulunan İpekyolu Belediyesi’nin ikinci meclis toplantısında ise konu İpekyolu’ndaki taşınmazların dağıtımı oldu. Son günlerde tartışma konusun olan Tuşba Belediyesi’ne ait belediye hizmet binası dahil bir çok yerin Devir Tasfiye tarafından dağıtıldığına tepki gösteren meclis üyeleri bu konuda hemen bir kurul oluşturdu.

İpekyolu Belediyesi seçimlerin ardından ikinci meclis toplantısını gerçekleştirdi. Meclis toplantısında Plan Bütçe ve İmar Komisyonu’nun yanı sıra belediye norm kadrosunun belirlenmesine dair görüşmeler yapılarak kararlar alındı. İpekyolu Belediyesi Nisan ayı meclis görüşmeleri doğrultusunda daimi encümen seçimi, Plan Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu, belediye norm kadrolarının görüşülmesi, belediye meclis üyelerinin huzur haklarının ödenmesi ve belediye hizmet binasının kiralanmasına dair görüşmeler yapıldı. 5393 sayılı Belediye Kanunun 20’nci maddesi doğrultusunda İpekyolu Belediye eş başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser başkanlığında topladı. Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait meclis toplantısında düzenlenen görüşmelere BDP’li ve AK Parti’li meclis üyeleri hazır bulundu.

DEVER TASFİYE’YE TEPKİ AK PARTİLİLERDEN

Daimi encümen seçimine ilişkin yapılan gizli oylama sonucu BDP grubundan Aynur Sakallı, Şahin Fırat ve Şehzade Kurt bir yıllığına daimi encümen olarak seçildi. Plan Bütçe ve İmar Komisyonu için yapılan seçim sonunda ise 3 BDP’li ve 2 AK Parti’li üye komisyona seçildi. Belediye binasının kiralanmasına dair yapılan görüşmelerde söz hakkı alan AKP’li üyeler, Devir Tasfiye Komisyonu tarafından İpekyolu sınırları içerisinde olmasına rağmen İl Özel İdare binasının Tuşba Belediyesi’ne devir edilmesine tepki göstererek, yaşanan haksız ve hukuksuzluğa dikkat çekti. Ardından söz alan ve kendilerine destek veren AKP’li üyelere teşekkür eden İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser, İpekyolu sınırları içerisinde olan çok sayıda gayrimenkulün Devir Tasfiye Komisyonu tarafından başka kurumlara devir edildiğini söyledi. Yaşanan durum karşısında yargı yoluna başvuracaklarını belirten Keser,” Devir Tasfiye Komisyonu yaptığı haksız ve hukuksuzluğun hesabını vermek zorundadır. Komisyon İpekyolu Belediyesini işlevsiz kılmak için her yola başvurmuştur” diyerek tepki gösterdi.

KADINA ŞİDDET DE TARTIŞILDI

Yapılan konuşmaların ardından meclis üyeleri Devir Tasfiye Kurumu tarafından İpekyolu Belediyesi’ne ait gayrimenkullerin dağıtımının belirlenmesine ilişkin bir komisyonun kurulması için ortak karar aldı. Alınan karar ardından diğer maddelerin görüşülmesi için meclis toplantısı yarın toplanmak üzere meclis başkanı tarafından ara verirken, meclis gündem dışı olarak konuşan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav, geçtiğimiz günlerde Van’da yaşanan silahlı saldırı da eşi tarafından bıçaklanarak katledilen kadına değindi. Kadın katliamının artık son bulmasını isteyen Bidav, olayı kınadıklarını söyledi. 

Editör: TE Bilisim