30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde BDP İpekyolu Belediye eş başkanlığına seçilen Aygül Bidav ve Veysel Keser, belediye meclis üyeleri ile birlikte göreve başladı. Sabah saatlerinde beraberindeki BDP ipekyolu İlçe Başkanı Alattin Dağhan ve meclis üyeleri ile birlikte Bostaniçi eski Belediye binasına gelen Bidav ve Keser, burada yüzlerce vatandaş ve belediye personeli tarafından karşılandı. Belediye hizmet konteynerleri önünde bekleyen vatandaşlarla bir araya gelen Bidav ve Keser, burada vatandaşlarla tek tek tokalaşarak tebrikleri kabul etti. Daha sonra vatandaşlarla birlikte belediye hizmet konteynerleri önünde açıklama da bulunan Bidav, seçimde kendilerine destek ve katkı sunan herkese teşekkür ederek, bundan sonra siyasi kimliklerini bir kenara bırakarak hizmet için çalışacaklarını söyledi.

“BAŞARI DA BELEDİYELER DE HALKINDIR”

Kendilerinin bu seçimlere referandum gözüyle baktıklarını ve tüm çalışmalarını bu şekilde sürdürdüklerini söyleyen Bidav, “Kürt halkı bu seçimleri onur meselesi haline getirerek gece-gündüz demeden canla başla çalıştı, emek verdi, mücadele etti. 3 ay boyunca her türlü zorluğa rağmen çalışmaktan usanmadı. 30 Mart’ta bu mücadelenin bu çabanın emeği boşuna gitmedi, rekor bir oyla Van’da İpekyolu dahil 12 belediyeyi kazandık. Bu başarı halkımızın başarısıdır. Bu belediyeler de halkımızın belediyeleri olacak” dedi.

“AKP HİLE YAPMAK İÇİN BÜYÜK UĞRAŞ VERDİ”

Seçim ve seçim sonrası AK Partinin Kürt halkının iradesini kırmak için her türlü hileye başvurduğunu dile getiren Bidav, ”İpekyolu’nda sonuçlar 2 gün sonra açıklandı. Yani İpekyolu için de hile yapmak için büyük uğraşları oldu. Ama bunu başaramadılar. AKP Ağrı’da 15 defa hezimeti yaşamasına rağmen 15 defa BDP’nin kazandığı tescillenmesine rağmen vazgeçmedi. En son YSK’ya giderek seçimleri iptal ettirdi. Ama inanıyoruz ki Ağrı halkı 15 Haziran’da bu defa daha büyük bir tokadı AKP’ye atacaktır. Yine Ceylanpınar’da birçok hilenin açıkça yapıldığı ortaya çıktı. Biz buradan bir kez daha hem Ağrı halkının hem de Ceylanpınar halkının yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz” diye belirtti.

BİDAV’DAN DEVİR TASFİYE KOMİSYONU’NA TEPKİ

Seçimler sonrası Devir Tasfiye Komisyonu tarafından İl Özel İdaresi ve İl Özel İdaresine bağlı araçların dağıtımına değinen Bidav, komisyona tepki göstererek, komisyonun hukuksuz bir şekilde İl Özel İdaresine ait tüm gayrimenkul ve araçların AK Partili Tuşba Belediyesi’ne verdiğini söyledi. Yaşanan hukuksuzluğa karşı yasal haklarını kullanacaklarını belirten Bidav, ”Komisyon İl Özel İdaresinin binasını İpekyolu sınırlarında olmasına rağmen haksız ve hukuksuz bir şekilde AKP’li Tuşba Belediyesi’ne devretmiş. Komisyonunun gerekçeli kararı ise Tuşba’nın afet bölgesi olması. Peki, buradan sormak istiyoruz, sadece Tuşba’da mı deprem oldu? İpekyolu neresi ve nereye bağlı yetkililer? Yine İl Özel İdaresine ait 26 araç Tuşba Belediyesi’ne verilirken, İpekyolu Belediyesi’ne 1986 model 2 araç verilmiş. Biz bunu kabul etmediğimiz gibi taktirini de Van halkına bırakıyoruz” diye konuştu.

“SİYASİ KİMLİĞİ BIRAKIP HİZMET İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Devir Tasfiye Komisyonu’nun haksız ve hukuksuzluğuna rağmen bugünden itibaren İpekyolu’nda hizmete başladıklarını ifade eden Bidav, “Bugünden itibaren çalışmalarımıza başladık. Halkımıza hizmetin en güzelini götürmek için canla başla çalışacağız. Bir kez daha seçim sürecinde bizlere destek veren katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz. Bizlere oy veren vermeyen tüm halkımızın hizmetkarı olacağımızı buradan belirtmek istiyoruz. Yine bugünden itibaren siyasi kimliğimizi bir tarafa bırakıp, sadece hizmet için çalışacağımızın tüm Van halkının bilmesini istiyoruz” dedi. 

Editör: TE Bilisim