Önder Altınal - Şehrivan

 

BDP’nin AK Parti’den üstün olduğu konuşulan İpekyolu İlçesi için AK Parti ilçe teşkilatı adeta göz dağı verdi. Yerel seçim öncesi yaklaşan seçimlerle ilgili bir değerlendirme yapan İlçe Başkanı Yavuz Kuşan ilçede üstün olduklarını ve hiç kimseden çekinmeyerek yapacakları çalışmalar neticesinde bu ilçede AK Parti’yi iktidar edeceklerini söyledi. Ak Parti’nin oy oranının düşük olduğu yerlerde ciddi çalışmalar yapacaklarını da sözlerine ekleyen Kuşan bir de şaşırtıcı bir bilgiye yer vererek AK Parti’nin İpekyolu’ndaki anketlerde BDP’ye oranla yüzde 3-4 puanlık bir farkla önde olduklarını söyledi.

 

AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan Yardımcılarını da yanına alarak verdiği kahvaltı ile gazetecilerle bir araya geldi. İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, bir araya gelme konusunda biraz geç kaldıklarını belirterek ayrıca İpekyolu'nun Van'ın en büyük ilçesi olduğunu ve İpekyolu ilçesinde kazanarak herkesi şaşırtacaklarını ifade etti.

 

‘GEÇ OLDU, GÜÇ OLMASIN’

 

30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerin tarihi yaklaştıkça, parti teşkilatları basınla bir araya gelmeye başlandı. Bunlardan bir tanesi de AK Parti'nin Yeni İlçelerinden İpekyolu İlçe Teşkilatı oldu. Kahvaltıda basın mensupları ile bir araya gelen Yavuz Kuşan katılımlarından dolayı teşkilatına ve basın mensuplarına teşekkür etti. Kuşan, “Bu geç kalınmış bir buluşma olsa da teşkilatı kurduktan sonra bir araya geldiğimiz için çok mutluyuz. O yüzden bu buluşmaya geç olsun güç olmasın mantığıyla bakıyoruz. Çünkü biz iş başına gelir gelmez bir seçim yarışının içine girdik ve neredeyse yapılanmamızı bile tam anlamıyla tamamlayamadık. Biz teşkilatımız ile birlikte kendimiz basına tanıtmak için uzun zamandır bu düşüncenin içerisindeydik. Ama Allah bugüne nasip etti. Bu yüzden bizleri yalnız bırakmadığınız ve davetimize icabet ettiğiniz için sizlere şahsım olarak teşekkür ediyorum” dedi.

 

‘DURMAK YOK YOLA DEVAM’

 

Kuruldukları günden bugüne kadar yaptığı çalışmaları ile göz dolduran Kuşan çalışmalarının devam ettiğini belirterek şu sözlere yer verdi: “Malumunuz biz ilçemizi kurduğumuz günden bugüne kadar çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmaların arasında Kurban Bayramı’nda giydirmiş olduğumuz çocuklar bulunuyor. Şu sıralar Gençlik Kollarımızın yapmış olduğu bir çalışma var. Bu çalışma ile gençlik kollarımız şehrin birçok noktasında üye stantları kurmuştur. Bu sayede bizim gönüldaşlarımıza üyelik yapıyoruz. Nasip olursa Cuma günüde Muharrem ayının onuncu gününden itibaren kadın kollarımızın halkımıza bir aşure ikramı olacaktır. Bu çalışmalar konusunda durmamaya gayret ediyoruz. Malumunuz önümüzde bir seçim var bizlerde teşkilatımız olarak bu seçim döneminde çalışmalara devam ediyor ve gayret veriyoruz. Gidilmedik yer, çalınmadık kapı bırakmamaya gayret ediyoruz. İnşallah bizler için en hayırlısı olur.”

 

KUŞAN: 180 BİN SEÇMENİMİZ VAR

 

İpekyolu ilçesinde 180 bine yakın seçmenin bulunduğunu belirten Kuşan. “İpekyolu ilçemizde yaklaşık olarak 18 mahallemiz bulunmaktadır ama eğer ki Bostaniçi’ndeki mahalleleri de sayacak olursak bu sayı 24 bulmaktadır. 33 köyümüz bulunmaktadır. Bildiğiniz üzere Bostaniçi ve Erçek beldelerimizde tekrardan İpekyolu’na bağlandı. 2012’deki seçime göre yaklaşık olarak 208 bin 524 nüfusumuz bulunmaktadır. Bunun yanı sıra 180 bine yakın bir seçmenimiz ve 571 tanede sandığımız bulunmaktadır.” Dedi.

 

‘HER ŞEY GENEL MERKEZE BAĞLI’

 

Şu ana kadar 3 adayın bulunduğunu belirten Kuşan, genel merkezinde bu konuda çalışmalar yaptıklarını ve temayül yoklamasında kendilerine bilgi verileceğini belirtirken şu sözlere yer verdi: “Bizlere resmi olarak müracaat eden 3 adayımız bulunmaktadır. Bunlardan biri bizde daha öncelerinde merkez ilçe başkanlığı yapmış olan Abdulmenaf Keyifli’dir. Bir diğer şuanda Erçek Belediye Başkanlığı yapan Orhan Bağlayıcı’dır. Ve son olarak da Hilmi Gençer abimiz bulunmaktadır. Yaklaşık elinin üzerinde belediye meclis üyeliklerimiz için başvuran ağabeylerimiz ve arkadaşlarımız var. Tabi meclis üyelikleri için 1 Aralık’a kadar bir zaman var ancak belediye başkan aday adaylıkları için bizler müracaatları kapattık, genel merkezimiz ise bu konu üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Şunu da söyleyebilirim, genel merkezimizin de bu üç aday dışında kendi yapmış oldukları çalışmaları vardır. Bu konuda henüz bizlerle bir şey paylaşmadılar ama önümüzdeki temayül yoklamalarında sonra genel merkezin bunu bizlerle paylaşacağına inanıyorum.”

 

KUŞAN: İPEKYOLU’NDA ÜSTÜNLÜĞÜMÜZ VAR

 

Bugüne kadar 2 anket gerçekleştirdiklerini ve durumlarının iyi olduklarını belirten Kuşan, “İpekyolu’ndaki gücümüz konusunda konuşacak olursak. Geldiğimiz günden beridir biz burada 2 anket gerçekleştirdik. Bu anketlerin birincisinde BDP ile bir eşitlik söz konusuydu. 2012 milletvekilleri seçimlerini de göz önünde bulundurursak bizler buna nazaran durumumuz biraz daha iyidir. Yapılan ikinci ankette ise %3-4’lük bir üstünlüğümüz bulunmaktadır. Seçim sürecine kadar biz bu anketlerimiz inşallah devam ettireceğiz. Güçsüz olduğumuz yerlerde neden güçsüz olduğumuzu arkadaşlarımız ile birlikte istişare ederek neler yapmamız gerekiyorsa yapacağız.” Dedi.

 

İPEKYOLU’NU ALACAĞIZ!

 

İpekyolu ilçesinde çekinmediklerini belirten Kuşan, herkesi şaşırtarak ilçeyi alacaklarını belirterek şu sözlere yer verdi: “Bunu tam bilemiyorum. Ancak Edremit ve Tuşba'ya çok fazla rağbet olmasının nedeni, Ak Parti'nin buralarda çok güçlü olduğu anlamına gelebilir veya aday adaylarımız bu yönde düşünmüş olabilir. Eğer İpekyolu'nda zorlanacağımızı düşünerek bizden birileri aday adayı olmamışsa, inanın hata yapmıştır. Zira biz İpekyolu İlçesi'nden çekinmiyoruz. Birilerinin çekindiği yerde yaşıyoruz zaten. O yüzden bizim bu ilçeyi kaybedeceğimizi düşünenleri yanıltacağız. İyi bir farkla İpekyolu İlçesi'ni alacağımıza inanıyorum.”

 

MUHTARLARI DA DİNLEDİLER

 

Öte yandan İpekyolu teşkilatının programı öğlen ise ilçeye bağlı köy muhtarlarıyla devam etti. AK Parti İpekyolu ilçe başkanlığının düzenlemiş olduğu programda bir araya gelen taraflar yaklaşan seçim öncesi bir değerlendirmede bulundu. Programa AK Parti il başkanı Abdullah Aras’ın yanında ilçe başkanı Yavuz Kuşan da katıldı. Yemek sonrası il ve ilçe başkanlarımızın başkanlıklarında köy muhtarlarıyla bir toplantı yapıldı toplantıda her muhtar kendi köyündeki sıkıntıları dile getirdi. Başta taziye evi, camii ve imam lojmanı ağırlıklı sıkıntılar dile getirildiği toplantıda il başkanı Aras tüm bunlara cevaben acil olarak yapılması gereken projeleri bir an evvel başlatılması sözünü verdi.

Editör: TE Bilisim