Takva, Van’ın öncelikli sorunlarından birinin Vergi terkinleri olduğunu belirterek “Daralan Van ekonomisinin önünün açılması için mutlak suretle hükümetimizin Vergi Terkini durumunu hayata geçirmesi gerekir. Bununla birlikte KOSGEB ve Toplu Konut ödemelerinde yeniden yapılanma konusunun değerlendirilmesi gerekir” ifadesini kullandı.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı, Van’ın mevcut potansiyelleri ile ilgili verdiği bilgilerin yanı sıra Van TSO’yu tanıtan bilgilerde aktardı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Van’ın potansiyelleri olan bir kent olduğunu belirterek “İnşallah yeni dönemde Van Ülkemizin parlayan yıldız kentlerinden biri olacaktır. Bunun için ortak akıl üretmeli, birlikte çalışmalıyız. Merkezi hükümetin buraya aktardığı kaynakları verimli bir şekilde kullanmalıyız. Arkadaşlarımız Van’ın yeniden bir cazibe merkezi olması için yoğun gayret gösteriyorlar” şeklinde konuştu.

VAN TİCARET VE SANAYİ ODASI ÖNEMLİ BİR MİSYON ÜSTLENMİŞ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın dinamik, çalışkan bir yönetim kadrosu olduğunu belirterek “Sunumunuz, Van’a dair anlattıklarınız da bunu gösteriyor. İyi bir ekip. Van’ın potansiyellerini ortaya çıkarmak, doğru projelerle hayata geçirmek sizin işiniz olmalı. Biz bakanlık olarak her zaman yanınızdayız. Bize projelerle gelin. Bizde size destek verelim” dedi.

KOSGEB TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI

Van Ticaret ve Sanayi odası bünyesinde açılan KOSGEB Temsilciliği Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla açıldı. Van TSO üyelerinin KOSGEB Müdürlüğü’ne gitmeden oda içinde iş ve işlemlerini yürütmek, gerekli desteği sağlamak amacıyla KOSGEB Müdürlüğü ile imzalanan protokolle açılan temsilcilik, VAN TSO hizmet katında faaliyet yürütecek. Bakan Fikri Işık, çok önemli bir çalışma olduğunu belirterek “Yatırımcılara, KOBİ’lere böylesi hizmetler vermek çok kutsaldır. Bu çalışmayı yapanları kutluyorum.” Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Van TSO çalışanları ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra odadan ayrıldı.

Editör: TE Bilisim