Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP milletvekillerinin fezlekelerinin bütçe görüşmelerinin ardından Meclis’te görüşüleceğini açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için başbakanlığa sunulan fezlekelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, fezlekelerin bütçeden sonra TBMM’de görüşüleceğini söyledi.

“Fezleke konusu sadece AK Parti meselesi değil, burada Meclis’in onuru söz konusudur. Hukuki süreç işletilmeli, kimsede suçluyken mağdur kimliğine bürünmemelidir,” diye konuşan Davutoğlu, ‘en aykırı fikirleri savunsa bile milletvekillerinin kürsü dokunulmazlığının olması gerektiğini’ söyledi ancak HDP Van Milletvekili Tuba Hezer’i de isim vermeden eleştirdi.

Davutoğlu’nun HDP’li Hezer’i işaret ederek kullandığı ifadeler şu şekilde:

“Bugünlerde dokunulmazlık gündemde olduğu için bu fezlekelerin gönderilmesi sanki yeni bir durummuş gibi algılanıyor. Hayır, rutin bir işlemdir, daha önce başka fezlekeler de aynı usule göre gönderilmiştir. Bütün bunları bütçe sonrasında hep beraber değerlendireceğiz ve Meclis’e ulaşmış fezlekelerle ilgili ne yapacağımız hususunu Meclis Başkanımızla da gerekirse diğer parti temsilcileriyle de görüşürüz. Çünkü bütün Meclis’in onurunu temsil eden bir husus. Yani eminim, Cumhuriyet Halk Partisi de MHP de ve geçen gün de vurguladım HDP’nin makul ve vicdan taşıyan milletvekilleri de bu milletvekilinin bir teröristin taziyesine gitmesini kabul etmemiştir.”

Editör: TE Bilisim