Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin 6. olağan İstanbul Kongresi'nde açıkladığı AK Parti'nin seçim manifestosunda 2023, 2053 ve 2071 hedefleri de yer aldı


AK Parti İstanbul İl Kongresi, Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim manifestosunu açıkladığı kongre için vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren Sinan Erdem'e gelmeye başladı. Polis ekipleri bölgede yoğun güvenlik önlemleri aldı, vatandaşlar sıkı kontroller sonrası içeri alınmaya başlandı. 

 

Habertürk TV'den Murat Karataş'ın aktardığına göre, salonda tüm tribünler doldu. Saat 13.00'da başlayan kongrede salondakilere Erdoğan'ın hayatını anlatan bir film izletildi. Salonda yaklaşık 30 bin kişinin olduğu tahmin ediliyor. Erdoğan salondaki konuşmasının öncesinde salon dışında bulunan 200 bin civarında vatandaşa seslendi.

 

Kongreye vatandaşlar kadar gazeteciler de yoğun ilgi gösterdi. Yurtiçi ve yurtdışından 400'ün üzerinde gazeteci kongre için akredite işlemi yaptırdı. Akredite olmayan gazeteciler salona alınmazken, salona giren gazetecilere yaka kartları dağıtıldı.

 

Manifestonun açıklandığı kongre için yoğun hazırlıklar yapıldı. Salonda her bir koltuğa Türk Bayrağı ve AK Parti bayrağı dağıtıldı. Salonun içi 30, dışı ise 100 bin bayrakla süslendi. 

 

MANİFESTONUN DETAYLARI

 

Manifestoda yeni sistemin inşaasından bahsedildi. Yeni sistemin pusulası niteliğinde olduğu belirtilen manifestoya ilişkin Erdoğan, 'Güçlü Türkiye' vurgusu yaptı. Manifestoda 2023, 2053, 2071 hedefleri de anlatıldı.

 

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, haftaiçinde manifesto ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Tarihe not düşülecek bir manifesto olacak." demişti.

 

VATANDAŞLARA YAĞMURLUK DAĞITILDI

 

Habertürk TV'den Duygu Kaya'nın aktardığına göre, salon dışında çok yoğun güvenlik önlemleri alındı. Vatandaşlar 7 noktada kontrolden geçirildikten sonra x-ray cihazından geçerek alana alındı. Salona ulaşan tüm yollar kapatıldı. Kendi imkanlarıyla gelen vatandaşlar 2 kilometre civarında bir yolu yürüyerek geldi. İstanbul'da yağışın etkisini artırması üzerine, salon dışındaki vatandaşlara yağmurluk dağıtıldığı görüldü.

 

KAYNAK: HABERTÜRK

Editör: TE Bilisim