Geçtiğimiz haftalardan Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa eden Emine Ülke Tarhan Anadolu Parti'sinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na teslim etti. Çıkışta kısa bir açıklama yapan Tarhan, ''Mutluyuz, umutluyuz. Ben umudun Anadolu'da olduğuna inanıyorum. ANA Parti ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

Parti, güneş ve ay çiçeğinden oluşan bir amblem kullanacak. Amblemdeki güneş, Anadolu ve umudu, ay çiçeği ise Trakya'yı sembolize ediyor.

Yeni partiye 'Cumhuriyetçi Birlik Partisi' adının da düşünüldüğü ancak Anadolu Partisi isminde karar kılındığı öğrenildi.

2 İSİMLE BİRLİKTE KURDU

Tarhan, partiyi emekli Tuğamiral Türker Ertürk ve Maltepe eski Belediye Başkanı Mustafa Zengin ile birlikte kurdu. Ertürk, 2010'da Harp Okulu Komutanıyken YAŞ'ta terfi ettirilmediği için istifa edip CHP'ye katılmıştı.

"CHP'Yİ BÖLMEK İÇİN YOLA ÇIKMADIK"

Genel Başkan Yardımcısı olması beklenen eski Anavatan Partili Yunus Yunusoğlu, "CHP'yi bölmek için yola çıkmadık. CHP bugüne kadar bölünmedi de iktidar mı oldu" dedi.

"AK PARTİLİ ÇOK KİŞİ VAR"

Yunus Yunusoğlu, 1 Aralık'ta Merkez Yönetim Kurulu'nun açıklanacağını belirterek, partinin genel seçime girecek durumda olduğunu söyledi. Yunusoğlu, "Seçime girebilmek için 41 ilde örgütlenmek ve her ilin üçte birinde teşkilat kurmak gerekiyor. Bu organizasyonu yaptık. Teşkilatları ben oluşturuyorum. İzmir'den aralarında CHP, DSP, eski ANAVATAN, Demokrat Parti hatta AK Partili çok kişi var. Biz, CHP'ye karşı kurulan hizip partisi değiliz, bölen değiliz. İktidar iddiasındayız. Tabela partisi olmayacağız. CHPbugüne kadar bölünmedi de iktidar mı oldu? Hatta DSP ile seçim ittifakı yaptı da ne oldu?" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim