HDP'den ilk son dakika haberleri Diyarbakır'dan geldi. Terörle mücadele ekipleri gece baskını düzenledi. Eş zamanlı operasyonda HDP Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ evlerinde gözaltına alındı. Son dakika haberler diğer HDP'li milletvekillerinin gözaltına alınmasıyla devam etti. Peki kimler gözaltında son durum ne ve neyle suçlanıyorlar. 
 

HDP gözaltılarına ilişkin flaş açıklama Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ : 'Hukuka saygı duymadılar gereği yerine getirildi' dedi. 

Yürütülen soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmeyen HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, kaldığı otelde gözaltına alındı.

HDP'deki gece yarısı gözaltılarının ardından Selahattin Demirtaş bu sabah adliyeye çıkarıldı. Demirtaş avukatı ile birlikte savcıya ifade verdi. Savcı Selahattin Demirtaş'ı tutuklanması istemiyle mahkemeye sevketti.

Ankara'daki evinde gözaltına alınan Figen Yüksekdağ ve Sırrı Süreyya Önder Diyarbakır'a götürüldü. Sırrı Süreyya Önder ile Figen Yüksekdağ adliyede savcıya ifade veriyorlar. Savcının vereceği karar bekleniyor.

 

 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 11 milletvekili gözaltına alındı.

 

HDP GÖZALTI LİSTESİ KİMLER ALINDI?

HDP genel merkezi aranırken Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın ardından bir çok milletvekili gözaltına alındı. Gözaltına alınan HDP'li diğer milletvekillerinin isimleri şunlar:

-HDP Genel başkanı Selahattin Demirtaş
-HDP eş başkanı Figen Yüksekdağ
-Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder,
-Şırnak milletvekilleri Leyla Birlik
-Şırnak milletvekili Ferhat Encü,
-Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir,
-Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan
-
Diyarbakır milletvekilleri İdris Baluken,
-Mardin milletvekili Gülser Yıldırım,
-Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan
-Hakkari milletvekilleri Selma Irmak.                                                        

-HDP'li vekil İmam Taşçıer

 

HDP'LİLER NİYE GÖZALTINA ALINDI?

Anadolu Ajansı geçtiği son dakika bilgisinde operasyonu Diyarbakır, Hakkari, Van, Şırnak ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıklarının yürüttüğünü bildirdi. TBMM'de kabul edilen dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliğinin ardından haklarında fezlekelerle alakalı ifade vermeye gitmeyen HDP'li milletvekillerine yönelik ilgili başsavcılıklar tarafından gözaltı kararı verildi.

 

 

 

Editör: TE Bilisim