Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun logosu ve "Ekmek için Ekmeleddin" logosunun anlamı sosyal medyada bir tartışma yarattı.

İlk etapta slogan ve logo özellikle CHP seçmeninin kafasında soru işareti yaratırken, yabancı gazeteciler özellikle "Ekmek"sloganının iyi bir strateji olduğunu düşünüyorlar.

EKMEK ANADOLU'NUN KALBİDİR

Bigpara.com'un haberine göre City University of New York üniversitesi misafir öğretim üyesi ve Orta Doğu uzmanı Louis Fisher, sosyal medya da “ekmek, Anadolu ’nun kalbidir. Ayrıca laik ve milliyetçi anlamlar taşır ve kutsal görülür,” dedi.

ihsanoglu-nun-logosu-ve-slogani-belli-oldu-949169.20140710124313.jpeg

RAMAZAN AYI İÇİN AKILLICA BİR SLOGAN


Bölgesel Dış Stratejiler İsrail Enstitüsü’nden Gabriel Mitchell ise Ramazan ayında ekmeksloganının “akıllıca” olduğunu belirtti.

Hollandalı gazeteci Mike van der Galien’de Türkler için ekmeğin önemli kavram olduğuna dikkat çekti.

Slogandaki ekmek ayrıca isim anlamı yanında fiil anlamı ile de İhsanoğlu’nun kampanyasında kullanılıyor. “Sevgi ekmek”“Birlik ekmek” gibi sloganlarda kullanılarak, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun bunları gerçekleştirebilecek bir aday olduğu vurgulanmak isteniyor.

Ekmek ve “Ekmel” kelimelerindeki harf benzerlikleri de akılda kolay kalması için fonetikten faydalandığı izlenimini veriyor.

İHSANOĞLU'NUN SEÇİM SLOGANI TWİTTER'DA OLAY YARATTI 

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçim sloganı "EKMEK İÇİN EKMELEDDİN" olarak belirlendi, seçim logosu ise 'başak' renginde tasarlanan Türkiye haritasından oluşuyor.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim sloganı ve logosu sosyal paylaşım sitesi twitter.com'da olay yarattı.

İNTERNETHABER

Editör: TE Bilisim