ŞEHRİVAN ÖZEL: ERDAL ERBAŞ-MENDUH ÇALIŞKAN-  AK Parti Van il başkanlığı tüm Türkiye ile birlikte start verdiği aday adaylığı başvuru sürecini dün akşam itibariyle tamamladı. 5 Kasım itibariyle start alan ve 12 Kasım’da bitecek şekilde açıklandı. Fakat daha sonra AK Parti başvuru trafiğini dikkate alarak başvuruları 16 Kasım 2018 tarihine kadar almaya devam edeceklerini duyurdu.  Dün 24.00 itibariyle de o başvuru süresi sona erdi. Türkiye’nin diğer kentlerinde olduğu gibi Van’da da belediye başkan adaylıkları için ciddi bir başvuru sayısı elde edildi. Van’da başvuru sayısı 100’ü aşarken büyükşehir için ise 5 isim resmi olarak aday adaylığı başvurusu yaptı. Listede mevcut belediye başkanlarından geçmiş dönemlerinin önemli siyasetçilerine, tanınan işadamlarından son dönemde adından söz ettiren genç isimlere kadar bir çok isim yer aldı.

 

Ak Parti’de dün itibariyle aday adaylığı başvuru süresi sona erdi. İlk başvuru son tarihi olan 12 Kasım’a kadar 40 civarında aday adayının başvurduğu Van AK Parti’de, dün itibariyle 100’ü aşkın isim büyükşehir ve diğer 13 belediyeye aday adaylığı başvurusunda bulundu.

 

BÜYÜKŞEHİR’E 5 İSİM BAŞVURDU

 

Van’da Büyükşehir’in ilk başvurusu Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan’dan geldi. Aynı zamanda Türkiye genelinde de ilk başvuru yapan isim olarak kayıtlara geçen Sinan Hakan, Gevaş’ta bir dönemlik başkanlık kariyerinin ardından gözünü Büyükşehir’e çevirdi. Sinan Hakan’la birlikte, YYÜ’den Yakup Akgül, işadamı ve avukat İsmail Say, Mehmet Bilici, Asena Türkoğlu Ateş de diğer büyükşehir adayları olarak aday adaylığı başvurularını partiye iletti.

 

REKORU İPEKYOLU VE GEVAŞ KIRDI

 

Başvuru sürecinde özellikle merkez ilçe başvuruları dikkat çekerken bu noktada beklendiği gibi İpekyolu en çok rağbet gören ilçelerden birisi oldu. Van’ın en büyük merkez ilçesi olan İpekyolu ciddi bir başvuru alırken kentin tanınmış bir çok ismi adaylık tercihini buradan yana kullandı. İpekyolu’ndan sonra en büyük başvuruyu ise Gevaş aldı. Geçtiğimiz seçimde AK Parti’nin kazandığı 2 belediyeden birisi olan Gevaş, aday adaylarının en çok ilgi gösterdiği ilçe oldu. Bu iki ilçeyi Edremit ve Gürpınar ilçeleri takip etti.

 

İŞTE VAN AK PARTİ’DE BÜYÜKŞEHİR VE DİĞER İLÇELER İÇİN BAŞVURU YAPAN İSİMLERİN LİSTESİ

 

Editör: TE Bilisim