Saadet Partisi 4. Olağan Kongresi gerçekleşti. Kongreye katılmak için Van’a gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kamalak, hiç kimsenin kimseyi dışlamaması gerektiğini anlatarak, “Bir kimsenin Kürt veya Laz olması dışlanabilir mi? Tarihte Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Alevi bunlar hepsi kardeştir. Geçmişte bu kardeşlerimizi birbirine düşürmek için türlü türlü oyunlar oynandı. Bizim bu oynanan oyunlara gelmemiz gerekiyor” dedi.

Elite World Otel’de yapılan kongreye Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, Refah Partisi eski milletvekili Fethullah Erbaş, Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Saadet Partisi Basın Sözcüsü M. Necip Yavuzer, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Adnan Yörük, Ak Parti İpekyolu Merkez İlçe Başkanı Rasim Aslan, CHP İpekyolu İlçe Başkanı Mehmet Kurukçu ve çok sayıda parti üyeleri katıldı.

İLHAN: MİLLİ GÖRÜŞ BAŞLANGIÇ OLACAKTIR

Açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Özay İlhan, Milli Görüş’ün Türkiye’de etkin hale gelmesi için çalışacaklarını ifade ederek, “Milli Görüş hareketinin Türkiye siyasetinde daha da etkin konuma gelmesinin başlangıcı olacaktır inşallah. Herkes biliyor ki; Saadet Partisi meclis dışında olmasına rağmen Türkiye siyasetine yön veren bir siyasi partidir. Bu nedenledir ki, bütün seçimlerde her türlü medya ambargosu ve adaletsizce dağıtılan seçim yardımlarından pay almamasına rağmen; varlığını en az meclisteki partiler kadar hissettirmiştir. Van'da da en son yapılan 30 Mart yerel seçimlerinde; her ne kadar seçim araçlarımızın camları defalarca kırılsa da, bayraklarımız ve afişlerimiz sökülse de, seçim gününe kadar gerekli özveri gösterilerek en çok çalışan siyasi parti olduğumuzu açıkça belirtiyorum” dedi.

“ERBAKAN ÇOK BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTI”

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Necmettin Erbakan’ın Türkiye’de çok büyük başarılara imza attığını vurgulayarak, “Erbakan hoca Türkiye'nin dört bir yanını fabrikalarla donatmış, yerli üretimin öncülüğünü yapmış, bir makarna bile üretilemeyen ülkemizde Erbakan Hocamızın tabiriyle fabrika yapan fabrikalar yapmaya başlamıştır, ilk koalisyon hükümetinde olduğu dönem Van'ımızda; kundura fabrikası, et-balık kombinası, yem ve süt fabrikası, Erciş'te şeker fabrikasını yapmış; Refah-Yol hükümeti döneminde de organize sanayi bölgesinin temelini atmış, ayrıca Yüzüncü Yıl Üniversitesinde de 12 yeni fakültenin açılmasını sağlamıştır. Bundan dolayı bu şehre karşı tarihi sorumluluklarımız vardır.
Sadece Van'da değil çevre illerimizde de yapılan hizmetler, yıllarca ikinci sınıf statüsünde tutulan doğu bölgelerini eşit ve adil bir kalkınmayla tanıştırmıştır. Bunun yanında yine bölgemizle ilgili sorunlara değinerek, Erbakan Hocamız kimsenin konuşmaya cesaret edemediği konulara dikkat çekmiş, 1994'te Bingöl'de yaptığı konuşmayla birçok şeyin bedelini ta o yıllarda ödemiştir. Bu nedenle bölgemize ve ilimize karşı insani sorumluluklarımız da vardır. Son zamanlarda bölgemizde yaşanan olaylarda bir çok vatandaşımız hayatını kaybetmiş, birçok vatandaşımızın iş yerleri zarar görmüş, doksanlı yıllardaki olağanüstü hal dönemleri sonrasında ilk defa bu yıl sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir ”ifadelerini kullandı.

KAMALAK: TÜRKİYE’Yİ YENİDEN İNŞA ETMEK ZORUNDAYIZ

Daha sonra söz alan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak hedeflerini açıklayarak, Türkiye’deki 76 milyonun birliği için çaba sarf edeceklerini belirterek, “Biz burada sıradan bir parti kongresi yapmıyoruz. Hakk’ı hâkim kılarak tüm insanlığın mutluluğu ve saadeti için çalışıyoruz. Batılda zirve olmaktansa hakikatte zerre olmak daha iyidir. Padişahın mührünü taşımak sadrazam için bir yük değildir. Hak davanın emanetçisi olmak bizler için yük değildir. Türkiye’mizi yeniden inşa etmek zorundayız. Türkiye’mizi bir bütün olarak, 76 milyon insanı kucaklayarak adil bir nizam içinde yaşatmak bizim aslı görevlerimizdendir. Birliğimizi bozmak için milli görüşün iktidarını engellemek için tüm güçleriyle çalışıyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar, Allah'ın inayetiyle bu yürüyüşü katiyen durduramayacaklardır. Milli görüş iktidara gelecek ve Allah'ın inayetiyle de İslam birliğini kuracaktır, bu böyle biline. Yürüyüşümüz insanlık için, hareketimiz hak nizamı, adil bir sistemi kurmak içindir. Milli görüş, zalimlere karşı keskin bir kılıç, mazlumların yanında bir zırh, kalkan, ümitsizler içinse bir ümit, ışık, bir çaredir” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN EN KÖKLÜ PARTİLERİNDEN BİRİSİYİZ”

Türkiye tarihinde en köklü partileri olduğunu söyleyen Kamalak, Necmettin Erbakan’ın çok büyük başarıları olduğunu anlatarak, “Biz Saadet Partisi olarak Türkiye’nin en köklü partisiyiz. Bu zamana kadar Erbakan hoca kimsenin cesaret edemediği başarılara imza atarak mazlumların yanında oldu. Türkiye’de bedel ödeyen tek parti Milli Görüştür. Erbakan hocamızdır. Biz tekrar yaşanılabilir bir Türkiye için kadrolarımızı kurup çalışmalarımızı başlatacağız. Van ili Türkiye’nin en önemli illeri arasında yer alıyor. Van yiğitlerin diyarıdır. Kürt kardeşlerimiz tarihte İslam âleminde çok ama çok önemli yeri vardır. İslam’ı ilk edenlerden biri Kürt kardeşlerimizdir. İslam coğrafyasının param parça olan bir dönemde ortaya çıkıp ey Müslümanlar gelin bir olalım diyen, kolları sıvayıp Kürtlüğü bir tarafa bırakan İslam âlemini birleştirme gayret eden Selahaddin Eyyubi Kürt’tür. Bir kimsenin Kürt veya Laz olması dışlanabilir mi? Tarihte Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Alevi bunlar hepsi kardeştir. Geçmişte bu kardeşlerimizi birbirine düşürmek için türlü türlü oyunlar oynandı. Bizim bu oynanan oyunlara gelmemiz gerekiyor” dedi.

KAMALAK: IŞİD’İN OYUNUNU BOZMAMIZ LAZIM

Kamalak, IŞİD’in eline silahın kimi verdiğinin araştırılması gerektiğini vurgulayarak, “IŞİD gibi zalim bir örgütü kuran kimlerdir? Onun eline o silahı veren kimlerdir? Perdenin arkasında kimler var? Sakın bunlar dün Çanakkale’den dedelerimizi şehir edenlerin torunları olmasın. Bu oyunu bozmamız lazım. Biz Saadet Partisi olarak bu ülkede bir insanın, bir Müslümanın, masum bir canın katledilmesine izin vermeyeceğiz. Çünkü gönlümüz buna müsaade etmez. Bu alanda en büyük bedel ödeyen yegâne partiyiz. Eğer Saadet kadroları mevki, makam için mücadeleci olsalardı, yıllar önce köşelere atılırlardı. Geçen hafta içinde basına bir çeşit bilgiler sızdı. Merkez Parti’nin kurucu genel Başkanı Abdurrahim Karslı, bir açıklama yaptı. Bir parti için dış âlem projesidir dedi. Kimin projesi işte Amerika’nın, İngiltere’nin ve İsrail’in projesidir dedi. Bu proje ilk etapta Erbakan’a teklif edildi. Biz sizi iktidara götüreceğiz. Bunun için gerekli finansmanı sağlayacağız. Önünüze çıkan engelleri bertaraf edeceğiz. 3 tane yol açıyor. 1-Buna karşılıkta İsrail’in güvenliğini artıracaksınız. 2- Ortadoğu projesine destek vereceksiniz. 3- İslam’ın yeniden yorumlanması konusunda bize yardımcı olacaksınız. Bugün, Suriye, Libya, Irak, bunlar İsrail’in işine yaradı ve tarihinde ilk defa 47 sene sonra kirli ayaklarıyla Mescidi Aksa’ya girdi. Tabi ki Erbakan hoca bunların oyununa gelmedi. Talip nerden geliyor. Amerika’dan, İngiltere’den ve İsrail’den geliyor. Erbakan hoca diyor ya bana ne Amerika’dan, bana ne onun için biz zulmün her çeşidine karşıyız. Hele hele kardeşin kardeşi öldürmesine kati sürede karşıyız. Zulmü alkışlayamam, zalimi asla affedemem. Allah hiçbirimizi doğru yoldan, kendi yolundan ayırmasın” sözlerine son verdi.

İLHAN GÜVEN TAZELEDİ

Genel Başkan Kamalak’ın konuşmasının ardından delegeler oy kullanmaya geçti. Yapılan seçimin ardından seçime tek liste halinde giren Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan delegelerin çoğunluk oyunu alarak yeniden başkan seçildi.


Önder ALTINAL - Şehrivan

Editör: TE Bilisim