Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, Suruç’ta AK-EL Vakfı tarafından getirilen yardım tırlarını Kobanê Dayanışma Koordinasyonuna teslim etti. Burada konuşan Tuğluk, Kobanê de insanlık mücadelesinin verildiğini belirtirken, Çoban ise yapılan çalışmaların ruhsal ve ulusal birliktelik açısından çok önemli olduğunu söyledi. Eş Başkan Kaya da “İnşallah Newroz’da Kobanê’de olup oradaki halkımızla birlikte kutlayacağız.” Diye konuştu.

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, Urfa’nın Suruç ilçesine giderek hem Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları yerinde inceledi hem de AK-EL Vakfı tarafından getirilen yardım tırını Kobanê Dayanışma Koordinasyonuna teslim etti. Eş Başkanlara Van Milletvekili Aysel Tuğluk da eşlik etti.

ÇOBAN: YAŞANAN ACILAR İNSANLARI YAKINLAŞTIRDI

Tuğluk, Çoban ve Kaya, ilk olarak Suruç Belediyesi Eş Başkanı Zuhal Ekmez ile bir araya geldi. Görüşmede AK-EL Yönetim Kurulu üyeleri Haydar Şahin, Ergül Altan, Ahmet Güden ile Gülnaz Beritan Günden de hazır bulundu. AK-EL Vakfı’nın yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür eden Çoban, yapılan yardımların ruhsal ve ulusal birliktelik açısından çok önemli olduğunu, bu yardımların sürmesi gerektiğini belirtti. Yaşanan zorlukların ve acıların insanları birbirlerine yakınlaştırdığını aktaran Çoban, AK-EL tarafından yapılan katkıların kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

TUĞLUK: SAVAŞI KAYBEDERSEK IŞİD YAYILACAK

Çoban’ın ardından konuşan Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Kobanê de sadece Kürtlerin değil tüm insanlığın mücadelesinin verildiğini belirterek, “Kürtler kadınları ve oğullarıyla barbar çeteye karşı bir irade savaşı veriyor. Onların elinde her türlü silah vardı. Ama o kadınların ve gençlerin ellerinde sadece bireysel silahlar olmasına rağmen, sabırla, kararlılıkla ve cesaretle bu barbarlığa karşı mücadele ettiler. Aslında Kobanê’de insanlık kazanıyor, hepimiz kazanıyoruz. Bu çok değerli ve anlamlı bir mücadeledir. Kobanê’deki savaşı kaybedersek hepimiz kaybederiz. IŞİD denen barbar çete biz kaybedersek her tarafa yayılacak ve herkesi tehdit altına alacak. Biz buraya ne kadar destek verirsek, gelecek açısından o kadar anlamlı olur. Özgürlük ve anlamlı bir yaşam için herkesin bu mücadeleye destek vermesi gerekiyor” diye konuştu.

TUĞLUK: DEVLETİN KATKISI YOK

Savaşın dayanışma ile kazanıldığını aktaran Tuğluk, devletin buraya hiçbir katkısının olmadığını söyledi. Devletin Kobanêlilerin ihtiyaçlarını karşılamadığı gibi, aksine çalışmaları engelleme çabasında olduğunu aktaran Tuğluk, ancak halkın bunun karşısında direnmesi ile devletin bu baskısının kırıldığını ifade etti. AK-EL Vakfına yardımlarından dolayı teşekkür eden Tuğluk, bu yardımların devam etmesi gerektiğini belirtti.

KAYA: 2015 NEWROZ’UNU KOBANÊ’DE KUTLAYACAĞIZ

Tuğluk’tan sonra konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, Maraş’ta yıllar önce bir katliamın yaşandığına dikkat çekerek, “Yaşanan katliamlardan dolayı sizler Kobanê’nin nasıl bir etki bıraktığını çok iyi biliyorsunuz. Van Depremi’nde de yine AK-EL Vakfı başta olmak üzere Maraş, Adıyaman, Malatya halkımızın bizlere çok yoğun destekleri oldu. Özellikle Avrupa’da Van için yapılan yardım organizasyonların büyük bir bölümünü yine Maraş, Pazarcıklı arkadaşlarımız yapıyordu. Bu çalışmalarınız ulusal birlikteliğimiz açısından çok önemlidir. İnşallah Newroz’da Kobanê’de olup oradaki halkımızla birlikte kutlayacağız.” Dedi.

ŞAHİN: KÜRTLER ARTIK BİRLİKTE HAREKET ETMELİ

Son olarak konuşan AK-EL Yönetim Kurulu Üyesi Haydar Şahin ise, “Yüzyıllardır Kürtler arasına mezhepsel olarak aramıza koyulmaya çalışılan nifak tohumlarını biz bu tür organizasyonlarla bitirdik. Van Depremi, Şengal ve en son Kobanê’deki birlikteliğimiz bu kardeşlik bağımızı güçlendirdi. Çünkü üyelerimiz herhangi bir çağrı olmaksızın bu yardımları yaptılar. Bizlerin bir araya gelmesi için felaketlerin olmasına gerek yok artık. Tüm halkımızın artık birlikte hareket etmesini istiyoruz. Burada ulusal birlikteliğimiz pekişiyor ve pekişmeye devam edecektir” diye konuştu. Konuşmaların ardından AK-EL Vakfı tarafından getirilen 20 bin adet kışlık giysi ve 2 ton gıda maddesi Çoban ve Kaya tarafından teslim alınarak Kobanê Dayanışma Koordinasyonuna teslim edildi. Tuğluk, Çoban, Kaya ve AK-EL Yönetim Kurulu üyeleri daha sonra çadır kentlerde kalan aileleri ziyaret etti.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim