Ak Parti’nin aday tanıtım toplantısında konuşan milletvekili Kayatürk ise hem Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hem de Van’daki siyasi gidişata dair önemli mesajlar verdi. Konuşmasında Erciş’teki Başbakan tabelasının indirilmesi ile Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe’nin saldırıya uğramasına dair önemli mesajlar veren Kayatürk, “Bu gibi saldırılar ve göz korkutmalar hiçbir zaman ne bu teşkilatı ne de halkımızı korkutamaz.” Dedi.

“VAN HALKI VEFALIDIR”

Van halkının Recep Tayyip Erdoğan’a vermeyeceği oyların çöpe gideceğini belirten AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk “Önümüzdeki süreç içerisinde yani cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Van halkı Recep Tayyip Erdoğan’a vermeyeceği oyların boşa gideceğini biliyor. Bunu düşünerek ve bu düşünce ile hareket ederek adımlarımızı atmalıyız. Daha açık konuşmak gerekirse cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oylarımızı çöpe atmamalıyız. Ankara’da sürekli gündeme geliyor. Van halkı vefalı bir halktır. Ne zaman nerede hangi adımları atacaklarının bilincindedirler deniliyordu. Biz cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üzerimize düşen vefa borcunu ödemeliyiz.”

“HERKES HADDİNİ BİLSİN”

Türkiye’de iki Cumhurbaşkanı adayı olduğunu bunlardan birinin Başbakan Recep Tayip Erdoğan diğerinin ise CHP ve MHP çatı adayı Ekmelettin İhsanoğlu olduğunu hatırlatan Kayatürk, diğer aday olan Selahattin Demirtaş’ın ise bir şansının olmadığını anlattı. Van’da Başbakan Recep Tayip Erdoğan dışındaki adaylara verilecek olan her oyun nereye gideceğini bu halkın çok iyi bildiğini kaydeden Kayatürk, “Efendim Kürt’lerin oyuna bakalım. Biz biliyoruz ki bugüne kadar AK Parti’nin, Kürt vatandaşlarımızdan aldığı oy oranı yüzde 54’tür. Batıyı da kattığımız zaman bu yüzde 60’ları buluyor. Baskı olmadığı takdirde de Kürtlerin yüzde 80’i AK Partiyi tercih ediyor. 30 Mart’ta siyasi rakibimiz cebren ve hile ile kazanmasına rağmen biz dedik ki tamam hayırlı olsun, halkımızın takdiridir. Ama artık herkesin haddini, hududunu bilmesi gerekiyor.”

“ÖZGÖKÇE 400 KİŞİNİN SALDIRISINA UĞRADI”

Ardından hem Erciş belediyesini eleştiren Kayatürk hem de Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe’ye saldırı düzenlediğini belirttiği kişilere tepki gösterdi. Kayatürk; “Bakıyoruz ki Erciş’te Recep Tayyip Erdoğan’ın ismi yoldan alınıyor. Ayıp ya, insan utanır. Van’ın yanına yeni bir Van koyan Başbakan’a bu yapılır mı? Adnan Menderes’in, Fatih’in, Recep Tayyip Erdoğan’ın ismi ile ne işiniz var. Bu isimlerle ulusalcıların işi olur. Dolaysıyla siz hangi taraftasınız? İkinci bir ayıp ise şiddetin devam edilmesidir. Biz güzel şeyler söylemek istiyoruz. Dün Tuşba Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Teravih Namazında çıkarken yüzleri kapalı, ellerinde tas, sopa, molotof ve silah olan yaklaşık 400 kişilik yetişkin ve gençlerden oluşan kalabalık bir grubun saldırısına uğruyor. Hayırdır? Tek taraflı barış olmaz. Bir elinizde mazbata diğer elinizde silah ile siyaset olmaz. Demokrasi burada aradan çekilir. Biz silahların susması için Türkiye’nin tüm ulusalcılarını karşımıza aldık. Türkiye’nin derin yapıları Başbakanımız ile uğraştı. Ne istedi, Türkiye, Suriye ile Irak’a dönüşmesin dedik. Silahlar sussun istedik. Fakat bu tek taraflı olmaz. Siz ne yapacaksınız? ‘Halkın iradesi ile seçilmiş olan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe Teravih Namazına gelmiş hadi toplanıp saldıralım’ Olur mu yahu? Ayıptır. Yazıklar olsun. Bu bir toplumun yapacağı en yanlış harekettir. Bu gibi saldırılar ve göz korkutmalar hiçbir zaman ne bu teşkilatı ne de halkımızı korkutamaz.” şeklinde konuştu.

Kayatürk’ün sert tepki gösteren gösterdiği konuşmasını salonda bulunan AK Parti Milletvekili Mustafa Bilici, Fatih Çiftci, İl Başkanı Zahir Soğanda, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ile AK Parti İlçe Başkanları ve partililer uzun süre alkışladılar.

Editör: TE Bilisim