AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından İskele Mahallesi’nde verilen iftar yemeğine İl Başkan Yardımcısı Ümit Esengül, İl Yönetim Kurulu üyeleri Fatih Dülger ve Bilal Yücebaş, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Yavuz Kuşan, İl Belediye Meclis üyeleri Yasin Ertürk, Ümit Kanan ve Nurettin Tonga ile birlikte katılan Milletvekili Kayatürk, İskele Mahalle sakinlerinin sorun ve taleplerini dinledi. Ardından bir konuşma yapan Kayatürk, milletvekilleri olarak Van halkının yanından asla ayrılmadıklarını söyleyerek, “Deprem sonrası Van’ın mağduriyetini gidermek için elimizden geleni yaptık.

 “Van’da rekorlar kırdık“

Bir yılda 365 gün içerisinde tam 252 gün bu memleket mutlaka bakan düzeyinde bir veya birkaç kişiyle geçirdi. Hükümetimiz ve bizler, canla başla uğraşarak Van’da rekorlar kırdık. Allah herkesten razı olsun. Başta Sayın Başbakanımız başta olmak üzere Türkiye’de şiddet politikalarının geride kalması için büyük riskler ve mücadeleler veriyor ve inşallah bu şiddet ortamının durmasıyla beraber, Van’ın bir tekstil kenti, bir turizm ve yatırım kenti olması için verdiğimiz mücadele daha hızlı sonuçlar verecek. Biz Van’da tekstil kent olması için çok büyük çaba sarf ettik. Şu an inşaatı yapılıyor ve önümüzdeki aylarda bittikten sonra ilk etapta 5 bin insanımız burada istihdam olacak. Öbür taraftan Van Gölü’ne turizm yatırımları gelmeye başladı. AK Parti hükümeti üstüne düşenleri tamamı ile yapmış ve yapmaya da devam etmektedir. Ancak bu saatten sonra bu gelen yatırımlara ek olarak özel sektör yatırımları da gelmeli ki Van hızlı bir şekilde gelişsin. Dolayısıyla bu dönem özel sektör yatırımlarının dönemidir. Bizim sizden istediğimiz şey bizi dualarınızla desteklerinizle bizim daha fazla hizmet getirmemiz için bizi güçlü tutmanızdır” dedi.

Kayatürk, ayrıca muhalefet partilerinin barış sürecine destek olmamasından şikayet ederek, “Bugün CHP ve MHP'nin oy hesabı yaptığını anladık da peki BDP’ye neler oluyor. BDP senelerdir barış demiyor muydu. Peki öyleyse neden bölgede garip görüntülerin, zarar verici hadiselerin önüne geçmiyor.Bugün bu işe en çok BDP’nin destek vermesi gerekmez mi? BDP milletvekillerini sadece bu bölge değil, bütün Türkiye dinliyor. Adımlardan söz ediyorlar, ama AK Parti 10 yıldır adımlarını atıyor. Adıma karşılık AK Parti her adımı atıyor. Fakat örgütün yapması gereken hızlı bir şekilde çekilmesini tamamlamasıdır. Bu noktada da bölge insanlarının BDP‘yi bu noktada uyarması lazım. 6-7 aydır huzur ortamının kıymetini biliyorsak şiddete de hayır dememiz lazım. Bu çözüm sürecinde geri adım atan kim olursa olsun bunu halkımız affetmeyecektir. Allah’ta affetmeyecektir” dedi.

Editör: TE Bilisim