KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, AK  Parti’nin 7 Haziran sonrası bazı çevreleri de yanına alarak savaş politikalarıyla iktidarda kalmayı hedeflediğini belirtti ve“Bu savaş sarayın savaşıdır düşüncesine biz de katılıyoruz” dedi.

AK Parti hükümetinin halkları karşı karşıya getirerek Türkiye’yi parçaladığı tespitini yapan KCK,“Türkiye’deki demokrasi güçlerinden ve başta Avrupa Birliği ve Avrupa Parlamentosu’ndaki siyasi gruplardan çift taraflı ateşkes ve müzakereye dönülmesi çağrıları yapılmaktadır. Bu çağrıları değerli ve anlamlı buluyoruz. Müzakerelerle kalıcı çözümü amaçlayan çift taraflı tahkim edilmiş bir ateşkese hazır olduğumuzu daha önce de ortaya koymuştuk” dedi.

Açıklamada ateşkes için oluşması gereken koşullar da dile getirildi. Bu koşullar, birincisi, 5 Nisan’dan beri heyetle görüştürülmeyen PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgür koşullara sahip olması, ve Öcalan’ın tarafsız heyetlerle görüşebilmesi olarak belirtilirken ikinci olarak da başta belediye eşbaşkanları olmak üzere son dönemde tutuklananların serbest bırakılması olarak ifade edildi.

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu da ateşkes çağrılarını anlamlı bulduklarını belirterek, “Tahkim edilmiş bir ateşkes çerçevesinde demokratik çözüme hazırız” açıklamasında bulunmuştu.


KAYNAK-İLKE HABER

Editör: TE Bilisim