CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, parti çalışmalarına katılmak üzere geldiği Van'da, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu anlattı.
Öğüt, "Kılıçdaroğlu Ehlibeyt soyundan gelen bir seyyittir. İnaçlı ve insanlara eşit bakan hiç bir zaman dini siyasete katmayan bir genel başkandır" dedi.

Parti çalışmalarına katılmak üzere PM üyesi Hüseyin Yaşar ile birlikte Van'a gelen Miletvekili Öğüt, parti binasında basın toplantısı düzenledi. AK Parti politikalarını eleştiren Öğüt, IMF'ye olan borcun silindiğinin söylendiğini ancak başka yerlere 400 milyar borç olduğunu belirtti. Bunun sadece göz boyama olduğunu kaydeden Öğüt, "Bugün Türkiye'ye bir çok yerden hayvan ve tarım gıda ürünü geliyor. Allah aşkına Türkiye'deki mera, yayla nerede var size soruyorum? Yine Türkiye'ye bunlar domuz sakatatı ve domuz yağı ürünleri soktular ve bunları Müslümanlara yedirdiler. Müslüman mahallesinde bunlar salyangoz sattılar. Bunu biz yapsak kıyameteleri koparırdılar" dedi.

Başbakan ve AK Parti lideri Ahmet Davutoğlun'a profesör olduğu için saygı duyduklarını da belirten Öğüt, "Davutoğlu bir üniversitede ders anlatarak hayatını bugüne getirmiştir. Ama devleti yönetecek bir vasfa sahip değildir" iddiasında bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun çok iyi alim ve dindar bir soydan geldiğini ama buna rağmen dini siyasete alet etmediğini de anlatan Öğüt, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun İran Türkmenistan bölgesinden Horasana gelen bir ailesi var. Konya'nın Akşehir İlçesi'nden Tunceli'ye gitmişler. Ve Tunceli'ye yerleşerek Tuncelili olmuştur. Ama Konya Akşehir'de yatan ve türbesi olan Mevlana'nın dostu İslamiyeti yayan Seyyit Mahmut Hayrani'nin torunudur. Kılıçdaroğlu aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet'e sadrazamlık yapmış olan ve İstanbul'un ilk kadısı olan Hızır beyin de torunudur. Hızır beyin türbesi İstanbul Unkapanı'ndadır. Böyle bir aileden gelen bir zat, bugün CHP'nin genel başkanı ve başbakan adayıdır. Aynı zamanda Kılıçdaroğlu Ehlibeyt soyundan gelen bir seyyittir. İnançlı ve insanlara eşit bakan hiç bir zaman dini siyasete katmayan inançlı bir genel başkandır" dedi.
Murat ÇAĞLAR/VAN, (DHA)

Editör: TE Bilisim