CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet'in yayın yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına tepki gösterdi.

İki isme özel mektup yazan Kılıçdaroğlu mesajında özetle şunları söyledi:

 

SÖZDE HUKUKÇU

Türkiye Cumhuriyeti'nin değil, ‘Erdoğan Diktatörlüğü'nün savcısı olmayı tercih eden bir sözde hukukçunun talebiyle mahkemeye sevk edilen Dündar ve Gül, aynı zihniyetin koruyucusu ve kollayıcısı bir sözde hâkimin kararıyla tutuklandı. Basın özgürlüğünün kara günü: Bugün, demokrasimizin ve basın özgürlüğünün kara günüdür.

 

AHLAKSIZ VE VİCDANSIZ BİR KARAR

Basın tarihimizin en ahlaksız ve vicdansız kararlarından biri olarak tarihe geçecek olan bu karar, tüm ortakları için utanç vesikası olacaktır. Ancak bugün, Türkiye'nin demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yeni bir başlangıcın da müjdecisidir. Çünkü alınan bu karar, Erdoğan ve ekibinin korkularının tescilidir. Kucaklıyorum: “Bizler casus değiliz, hain değiliz, kahraman değiliz. Bizler gazeteciyiz. Burada yapılan şey de baştan sona gazetecilik faaliyetidir” diyen Can Dündar'ı ve “Bir gazeteci, ülkesinin tehlikede olduğunu görüyorsa bu haberi yapmak onun görevi, zorunluluğudur” diyen Erdem Gül'ü en içten duygularımla kucaklıyorum.


KAYNAK-HÜR HABER

Editör: TE Bilisim