Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na suç duyurusunda bulunup cezalandırılmasını talep eden AKP Van İl Başkanı Zahir Soğanda'ya CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu’dan sert tepki geldi.

 

Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na suç duyurusunda bulunup cezalandırılmasını talep etmişti. Talep üzerine CHP Van İl Başkanlığından jet bir yanıt geldi.

 

KURUKÇU: AKP YÖNETİCİLERİ RAHATSIZ OLMUŞLAR

Kurukçu yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu hakkında AKP Van il başkanı tarafından yapılan suç duyurusu kelimenin tam anlamıyla haddini aşmaktır. Türkiye Cumhuriyeti’ne çok partili hayatı getiren, demokrasiyi hâkim kılan ve şu anda da çok sesliliğin, düşünce özgürlüğünün yılmaz savunucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanına ‘hakaret’ suçlamasında bulunulması kabul edilemez bir tutumdur. Ana muhalefet partisi lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştiri hakkını kullanması son derece olağandır. Demokrasi rejimi, yönetenlerin hesap verdiği, yönetmeye aday olanların ve yönetilenlerin de gerektiğinde hesap sorabildiği bir rejimdir. Pek tabii ki ana muhalefet partisi liderinin eleştiri hakkını kullanması da son derece olağandır. Ancak sayın genel başkanımızın önce partimizin kurultayında, ardından da grup toplantısında anayasa maddelerini referans göstererek cumhurbaşkanının tarafsızlığıyla ilgili sarf ettiği sözler AKP yöneticilerini rahatsız etmiş olacak ki genel merkezin emriyle böyle bir girişimde bulunmuşlar.”

 

“İŞKUR'A ALINAN ELEMANLAR KİM”

AK Parti’nin siyasi üslup konusunda samimi olmadığına dikkat çeken Kurukçu, “AKP Van İl teşkilatı siyasi üslup konusundaki hassasiyetleri ve hukukun üstünlüğüne güvenme konusundaki girişimleri gerçekten gözümüzü yaşarttı. Madem siyasi üslup konusunda bu kadar hassaslar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’e, ikinci cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’ye her fırsatta hakaret eden tüm kişiler hakkında da kendilerini suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz. Bir suç duyurusunda bulunulacaksa ilk önce AKP'nin içindeki binlerce karanlıklara suç duyurusunda bulunulmalıdır. AKP Van il başkanı madem bir ‘vatandaşlık görevi’ yapmak istiyorlar. O zaman çok da uzağa gitmelerine gerek yok. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun danışmanı, partilerinin eski sözcüsü Hüseyin Çelik in geçtiğimiz günlerde söylediği ‘PKK şehirlerde yapılanırken, devlet eli kolu bağlı bekledi’ sözleri kendilerine açık bir ihbardır. Hesabına geldiği gün barış süreci hesabına gelmediği gün barış surecini buzdolabına bıraktık diyen birini eleştirsinler ve hakkında suç duyurusunda bulunsunlar. Ya da 17-25 Aralık dosyaları haklarında yolsuzluk ve rüşvet iddiası bulunan kendi bakanları hakkında suç duyurusunda bulunsunlar. O da olmadı, kendi parti kurucularından Bülent Arınç’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkındaki ‘parsel parsel sattı’ iddiaları hakkında suç duyurusunda bulunabilirler. Ancak suç duyurusunda bulunacakları son adres Cumhuriyet Halk Partisi ve onun lideridir. Bülent Ecevit gibi, Erdal İnönü gibi bu ülkede siyasi üslup, efendilik, ağır başlılık konusunda örnek alınabilecek siyasetçilerin yönettiği CHP geleneğini ve onun şu andaki liderini siyasi üslup ve eleştiri dozu konusunda suçlamak kimsenin haddi değildir. Hele AKP’nin hiç haddi değildir. Asıl ironik olan ise AKP’li yöneticilerin çirkin tavır, kötü sözden bahsederken partimizin genel başkanından ısrarla ‘şüpheli’ şeklinde bahsetmeleri ve çirkin bir üslup kullanmalarıdır. AKP’ il başkanına tavsiyem adliye binası önlerinde şov yapmaları yerine asli görevleri olan Van ve Van'ın sorunlarıyla ilgilenmeleridir. İŞKUR'a alınan elemanlar kim. kimler ve kimler tarafından alınıyor yakında açılacak hastane elemanların listesini kim hazırlıyor? Asıl bu sorulara bunlara yanıt versinler.” Diye belirtti. 

Editör: TE Bilisim