Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, “Dün Van’da yaptığımız konuşmalarda, Türk basını konuşmalarımızı tehdit olarak algıladı. Üstüne basa basa söyleyeceğim, gerilla çekilirken askeri operasyon yapılırsa ve bir tek gerillanın burnu kanarsa kıyameti koparırız” dedi.

 

Van’ın Başkale ilçesinde çözüm süreci nedeniyle düzenlenen mitingde konuşan Aysel Tuğluk, Öcalan'ın isteği doğrultusunda halka giderek süreci anlattıklarını ve halkın isteklerini raporlaştırarak Öcalan'a sunacaklarını söyledi. Tuğluk, “Değerli Başkale halkı, önemli bir süreçten geçiyoruz. Tarihi anlar yaşıyoruz. Bir kez daha barışmayı deniyoruz. Barışmak istiyoruz. Adil ve onurlu bir çözüm istiyoruz. Biz İmralı’da Sayın Öcalan ile görüşürken, bize, 'Halka gidin, süreci halk ile paylaşın. Halkımın ne dediği, ne istediği çok önemlidir. Halkın isteklerini bana getirin. Biz bu süreci halkımızla birlikte şekillendirerek zaferle taçlandıracağız' demişti” ifadelerini kullandı.

 

“ALLAH BİZİ NASIL YARATIYSA ÖYLE YAŞAMAK İSTİYORUZ”

PKK üyelerinin sınır dışına çekilmesine de değinen Tuğluk, KCK'nın önemli bir adım attığını ve silahlı güçlerini sınır dışına çekerek sürece destek verdiğini kaydetti. Tuğluk, "KCK bu sürecin daha hızlı ve sağlıklı yürümesi için güçlerini sınır dışına çekti. Devlet bugüne kadar hep silahlı güçler var bahanesi ile Kürt sorununu çözmemek için direniyordu. Dün itibari ile PKK sınır dışına çekildi. Şimdi sıra devlette. Yıllardır 'Silahlı güçler var, onun için biz bu sorunu çözmeyeceğiz' diyen devlet, bundan sonra ne yapacak. Artık devletin hiçbir bahanesi kalmadı. Devlet bu sorunu çözmek zorundadır. Allah bizi nasıl yaratıysa öyle yaşamak istiyoruz. Bu halk artık köleliği kabul etmeyecektir. Bu halk varlığına saygı duyulmasını istiyor. Bunlar fazla şeyler değil. Barış içinde, kardeşlik içinde, hak hukuk içinde gerçekleştirmek istiyoruz. Sayın Öcalan bir kez daha barışa şans tanıyor. Bir kez daha sorunun demokratik ve barışçıl çözümü için zemin oluşturulmasını istiyor. Bu halk, önderliğine güveniyor. Bu halk mücadelesine inanıyor” dedi.

 

“BİZ KİMSEYİ TEHDİT ETMİYORUZ”

PKK’nın en güçlü olduğu süreçte alanlardan geri çekildiğini söyleyen Tuğluk, “Bu sıradan bir adım değildir. Devlete diyoruz ki bu adımlar ciddi adımlardır. Artık sizde bu adımlara samimi olarak yaklaşın, konuşmayı bırakın, artık pratik adımlar atın diyoruz. Dün Van’da yaptığımız konuşmalarda Türk basını konuşmalarımızı tehdit olarak algıladı. Ama ben bir kez daha söyleyeceğim, üstüne basa basa söyleyeceğim, gerilla çekilirken askeri operasyon yapılırsa ve bir tek gerillanın burnu kanarsa kıyameti koparırız” dedi.

Editör: TE Bilisim