Van'ın İpekyolu ilçesinde 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerinin ardından İpekyolu Belediyesi eş başkanlığına seçilen Aygül Bidav ve Veysel Keser mazbatalarını alarak göreve başlamaları ardından ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. İpekyolu Belediyesine ait hizmet binasının olmamasından kaynaklı ilk meclis toplantısı Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait meclis toplantı salonunda yapıldı. İlk meclis toplantısına BDP’li ve AK Partili belediye meclis üyelerinin tamamı hazır bulundu. İlk meclis toplantısında meclis üyelerinden en genç 2 meclis üyesi geçici olarak meclis katipliğine seçildi. Katip üyeliği seçimi ardından meclis gündemine geçildi.

İlk meclis toplantısında konuşan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav, ilk meclis toplantısının İpekyolu ve Van için hayırlı olması temennisinde bulundu. İpekyolu’nda halkın desteği ile 30 Mart’ta ki seçimlerden zaferle çıktıklarını ifade eden Bidav, seçimlerde kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. İpekyolu’nda bundan sonra hizmet için mücadele edeceklerini dile getiren Bidav, İpekyolu’nda halkçı, şeffaf bir yönetim sergileyerek bu şekilde hareket edeceklerini dile getirdi. İpekyolu’nun yeni bir ilçe olmasından kaynaklı avantaj ve dezavantajlarının çok olduğunu belirten Bidav, “Biz dezavantajlı durumların tamamını avantaja çevirmek için mücadele edeceğiz. Halkımızla beraber, tüm dinamikleri içimize katarak İpekyolu’nda hizmetin en iyisini yapmak için çalışacağız” dedi.

BİDAV: ŞAHISLARIN DEĞİL, HALKIN BELEDİYESİ OLACAĞIZ

Seçimlerde siyasi partileri olan BDP’den seçim çalışması yürüttüklerini dile getiren Bidav, “Bu saatten sonra siyasi kimliğimizi bir tarafa bırakarak, bizlere oy veren vermeyen tüm halkımızın hizmetkârı olacağımızın sözünü veriyoruz. Şahıs ve partilerin belediyesi değil, halkın belediyesi olacağımızın tüm kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Binamız olmadığından kaynaklı şu an Bostaniçi Mahallesi’nde konteynerlerde hizmet veriyoruz. Bildiğiniz gibi Devir Tasfiye Komisyonu İl Özel İdaresine ait taşınmaz ve araçları İpekyolu sınırında olmasına rağmen AKP’li Tuşba Belediyesi’ne devr etti. Biz buradan bir kez daha bu hukuksuzluğu kınıyoruz. Bu haksız ve hukuksuzluğu kabul etmeyeceğimizi ve yasal hakkımızı kullanacağımızı belirtmek istiyoruz” dedi.

‘ERÇEK BUNDAN SONRA HİZMETLE TANIŞACAK’

İpekyolu ilçesine bağlı Erçek Mahallesi’nde basına yansıyan çöp sorununa da değinen Bidav, haberin maksatlı yapıldığını, kendilerinin Erçek Mahallesi’ni ziyaretlerinin ertesi günü böyle bir haberin yapılmasını etik bulmadıklarını söyledi. Bidav, “Bildiğiniz gibi Erçek daha önce beldeydi. Yıllardır AKP tarafından yönetilen bir yerdi. Yeni Büyükşehir kanunu ile tüzel kişiliği sona erdirilerek mahalleye çevrilerek İpekyolu ilçesine bağlandı. Seçimden sonra Erçek’i ziyaret ederek, orada ki halkımızla bir araya geldik. Erçek’in bundan sonra hizmetle tanışacağı sözünü halkımıza verdik. Ertesi gün ise basına Erçek’te çöp sorunun olduğuna dair haberler yansıdı. Henüz devir teslimini dahi almadığımız eski bir belediyenin bizim belediye yönetimi ile bağdaştırmayı etik bulmuyoruz. Ama orada ki çöp sorununa da yerinden müdahale ederek, mevcut çöp sorunun da çözüme kavuşturulması için çalışacağız” diye belirtti.  Bidav son olarak, bundan sonra halkın hizmetkarı olmak için çalışacaklarını ve Van’da ki her kesimi belediye yönetimine dahil ederek çalışacaklarını söyledi.

MECLİS BAŞKANVEKİLLERİ SEÇİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından belediye meclis gündemi olarak başkan vekillikleri ile meclis katiplerinin seçilmesi için gizli oylamalar yapıldı. Belediye meclisi başkan vekilliği için yapılan gizli oylamada BDP'li meclis üyeleri Cevdet Altındağ ve Nermin Unat seçilirken; meclis katipliği için yapılan gizli oylamada ise BDP’li meclis üyeleri Nebi Kaçak ve Şermin Ukay seçildi. Meclis 1’nci ve 2’nci başkan vekilliği için yapılan gizli oylama da BDP’li Cevdet Altındağ meclis 1’nci başkanvekilliğine Nermin Unat ise meclis 2’nci başkanvekilliğine seçildi.

Yapılan seçimlerin ardından AK Parti grubu adına söz alan AK Parti İpkeyolu Belediye Meclis üyesi Şevket Zorkul, AK Parti grubu olarak BDP’yi tebrik ettiklerini ve İpekyolu için bundan sonra doğru olan tüm kararlara AK Parti olarak kendilerinin de destek vereceklerini ifade etti. AK Parti grubu daha sonra hep beraber Bidav ve Keser’i tebrik etti.


Önder ALTINAL - Şehrivan

Editör: TE Bilisim