CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, Van sorunlarının meclise taşınması ve Türkiye gündemi ile ilgili gazetemize konuştu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Van il başkanlığına geldiği günden bu yana Van’ın sorunları ile ilgilenen CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, il başkanları toplantısına taşıdığı Van’ın sorunlarını ve gündeme dair Gazeteniz Şehirvan’a konuştu. Şu ana kadar Van dahil 5 il başkanları toplantısı yaptıklarını ifade eden Kurukcu, bu toplantıların her birinde Van’ın 2 sorununu ön plana çıkardıklarını ve bu sorunları genel başkan yardımcıları ile meclise taşıdıklarını söyledi.

 

VEKİL YOKSA O VAR!

Göreve geldiğinden bu yana CHP’de ciddi bir değişim ve dönüşümün öncüsü olan Kurukçu, vekili olmamasına rağmen Van’ı her daim gündemde tutma mücadelesinde olduğunu belirtti. Van’ın sorunlarını her platformda dile getirme mücadelesi veren Kurukçu, konuyla ilgili olarak: “Biz son olarak Trabzon’da 5’inci il başkanları toplantısını yaptık. İlki Antalya, ikinci Van, üçüncüsü Çanakkale, dördüncüsü Kahramanmaraş ve beşincisini Trabzon’da yaptık. Ben her yapılan toplantıda Van’ın önemli olan 2 sorununu gündeme getirip akabinde meclise taşıyoruz. Bildiğini üzere bizim CHP Van milletvekilimiz yok. Ben bu sorunları özellikle genel başkan yardımcıları ve milletvekilleri aracılığıyla meclise taşıyoruz. Son olarak Trabzon’da yaptığımız il başkanları toplantısında Van’ın gündeminde olan çevre yolu ile geçtiğimiz günlerde yapılacağı söylenen stadyum sorununu gündeme getirdim ve Genel Başkan Yardımcımız Öztürk Yılmaz aracılığıyla da meclise soru önergesi olarak sunulmasını teklif ettim. Alt yapıyı hazırladık ve bu sorunlar meclise taşınacak.”

 

KANAYAN YARALAR: OTOGAR VE RUHSATLAR...

Bundan sonraki toplantılarda da Van’ın sıkıntılarını dile getirmeye devam edeceğini belirten Kurukçu, bu noktada otogar ve ruhsat sorununun şu sıralar önemli problemler arasında yer aldığına değindi. Kurukçu: “Ben Van’ın kanayan yaralarından birinin otogar ve yapı ruhsatı sorunu olduğunu düşünüyorum. Bunun gerek önümüzdeki toplantılarda gerekse de yapılacak olan il başkanları toplantısında Van’ın otogar ve yapı ruhsatı sorunlarını gündeme getireceğim. Buna birde imarı ekleyeceğiz. İmkânlarımız doğrultusunda Van’ın sorun ve sıkıntılarını gündemde tutmak ve çözüm bulmak için elimizden geleni yapacağız.” Şeklinde konuştu.

 

HANGİSİNDEN BAHSEDEYİM?

Öte yandan Van’ın otogar ve ruhsat dışında da sıkıntıları olduğuna vurgu yapan Kurukçu, bu sorunlar ile ilgili olarak: “Van’da TOKİ’den mi, Van Gölü’nden mi, otogardan mı bahsedelim, çevreyolu, stadyumdan mı bahsedelim, yapı ruhsatından mı, imardan mı bahsedelim bilmiyorum. Bizim sorun ve sıkıntılarımız hat safhada. Yetkililerin bir önce Van için adım atması gerekiyor. Van çok güzel bir il, bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor. Biz Antalya’da, Çanakkale’de ve birkaç ilde il başkanları toplantısı yaptık. Vanlı olduğum için demiyorum, Van yaşanılacak bir yer bu yüzden Van’a sahip çıkalım. Van’ın ileri gitmesi için gerek siyasiler gerekse de bürokrasiler imkanları doğrultusunda Van’ı güzelleştirsin. Yeri geldiğinde tüm kimliklerimizi bir tarafa bırakalım ve birlik mesajları verelim. Van’ın refahı için elimizden ne geliyorsa yapalım. Van’ı hep birlikte el üstünde tutalım.”


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL

 

 

Editör: TE Bilisim