Kurum ve kuruluş ziyaretleri kapsamında ziyaretlerini sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ve Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini ziyaret etti.

 

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu sivil toplum örgütleri ziyaretleri kapsamında Van TSO başkanı Necdet Takva, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı Erdal Toktamış’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretlerinin devam edeceğini ifade eden Kurukcu Van ve sorunları olduğunda gerekirse bedenlerini taşın altına koyabileceklerini söyledi.

 

TAKVA: CHP’YE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR

CHP Van İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ziyarette konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Takva şu sözlere yer verdi: “Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan olayların esnafı ciddi manada mağdur etti. Bu anlamda CHP’ye büyük bir iş ve sorumluluk düşüyor. CHP’den beklentiler yüksek ve CHP Van İl Başkanlığının çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Vergi terkini hususu Van için çok önemli bir konu. Konu ile ilgili birçok defa girişimlerimiz oldu. Konuyu birçok kişiyle konuştuk, ancak verimli bir sonuç elde edemedik.”

 

TOKTAMIŞ: NEREDEYSE İMKÂNSIZ

CHP il başkanlığı ardından Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini ziyaret ederek Başkan Toktamış ile bir araya geldi. Toktamış gerçekleştirilen ziyarette, “KOSGEB kredilerinin veriliş biçimi ve krediden nasıl faydalanılacağı konusunda birçok zorluk bulunmaktadır. İstenilen evrakların yoğunluğu ve 2 kefil zorunluluğunun neredeyse krediden faydalanmayı imkânsız kılmaktadır.” Dedi.

 

KURUKCU: VAN’IN SORUNLARINI NOT ALIYORUZ

Van’ın birçok alandaki sıkıntılarını ve çıkmazlarını not aldıklarını, bu sorunların çözümü noktasında büyük gayret içerisinde olduklarını dile getiren Kurukcu bunu yaparken de yalnız başına hareket etmeyeceklerini dile getirdi. Kurukcu ziyaretlerde yaptığı konuşmada, “Van’ın menfaatini düşünen tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte hareket edeceğiz. Tüm herkesin Van ortak paydasında buluşması gerekiyor. Kişisel işlerimizi bir kenara bırakıp Van’ın dertleriyle dertlenmenin gerekiyor. Artık hep Van’ın sorunları ile yatıp Van’ın sorunları ile kalkacağız.” Şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim