Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu kurum kuruluş ziyaretleri kapsamında İpekyolu Muhtarlar Derneği ve İŞ-KUR Müdürü Salih Serçe’yi makamında ziyaret etti.

 

"SADECE ADI MUHALEFET OLSUN DİYE MUHALEFET YAPMAYACAĞIZ!"

Muhalefet olmanın gerekliliğini gerçek manada yerine getireceklerini söyleyen Kurukcu şu ifadelere yer verdi: "Amaç her şeye muhalefet olmak değildir. Muhalefetin tanımı da bu değildir. Biz bu ilin sorunlarını akıl ve mantık çerçevesinde demokrasi ve özgürlük ekseninde değerlendirip, tartışıp ve bu yönde çözüm önerilerini aramanın gayretinde olacağız."

 

"KAYNAŞMALAR VAN İÇİN ARTI DEĞERDİR"

Genellikle bölgedeki kanın durması için fikir belirten muhtarlar ise "Bu sorunun çözümü hususunda adımların ivedilikle atılması gerekiyor. Bunu büyük bir özlemle bekliyoruz. Bunun yanı sıra mahallelerimizde birçok sorun ve sıkıntı var. Sosyal devlet anlayışıyla halkın refaha kavuşturulması hususunda adımların atılması gerekiyor." Denildi.

İpekyolu Muhtarları Dernek Başkanı Turgut Külay, Karşıyaka Mahalle Muhtarı Hamdi Turğay, Cevdetpaşa Mahalle Muhtarı Yılmaz Koçak ve Bahçivan Mahallesi Muhtarı Özer Aktuğ; CHP Van İl Başkanı Kurukcu'nun yapmış olduğu ziyaretten ayrıca memnun olduklarını dile getirdi. 

 

KURUKCU: AKIL KARI DEĞİL

Kurukcu ziyaretlerde kapsamında diğer ziyaretini ise İŞ-KUR il müdürüne yaptı. Kurukcu son zamanlarda gündemden düşmeyen İŞ-KUR elaman alımlarıyla ilgili müdür Serçe’den çeşitli bilgiler aldı. Kurukcu yaptığı açıklamada, "İŞ-KUR eleman alımlarında birçok adaletsizlik yaşandı. Listelerin 1 Kasım seçimleri öncesinde adil olmayan yöntemlerle hazırlandı. 3000 kişinin alınacağı yerde 104 bin kişinin başvuru yapması anlaşılır bir yanı yok. CHP olarak bu işin peşini bırakmayacağız." Şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim