PKK'nın yöneticilerinden Muzaffer Ayata, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu talep etmesiyle bir anda eleştirilerin hedefi olan Leyla Zana'ya eleştiri geldi. Ayata, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da görüşme konusuna sıcak baktığı Leyla Zana'nın "HDP'li Kürtler siyasi, AKP'dekiler duygusal Kürt" açıklamasını da eleştirdi.

 

Örgütün yöneticilerinden Ayata, Yeni Özgür Politika'da şunları söyledi:

"Şimdi birinin; kimliğini, kültürünü savunan Kürtlere karşı AKP ve T.C.'nin işbirlikçi ve hain Kürtlere ihtiyacı var. Kürtleri bitirdikten sonra bu hainlere de ihtiyacı kalmayacaktır. Eğer bu ihanet koltuk ve çıkar sağlıyorlarsa bilsinler ki saldırdıkları ve karşı olduklarını söyledikleri yine de Kürtler sayesindedir. Leyla Zana bir konuşmasında HDP'li Kürtlerin siyasi, AKP'dekilerin de duygusal Kürt olduğunu söylemişti. Normalde duygusal olanlar daha çabuk tepki verirler, itiraz ederler. Nerede AKP'de böyle Kürtler! Cizre bir yerden topa tutulurken, Silopi yerle bir edilirken, cenazeler sokaklarda yatarken bu duygusal Kürtlere ne oldu? Bunlarda ruh ve insanlık, bir Kürt damarı olsaydı katliamcıların saflarında olurlar mıydı?

Kürt halkı katliam altındayken, demokratik güçleri bastırılıp faşizm dayatılırken hala AKP'de kalmak, AKP'yi desteklemek açık ki bu suçlara ortak olmaktır. Hainler muhtemelen kendilerinden hesap sorulmayacağını, böylece önlerine atılan kemiklerle beslenmeye devam edeceklerini düşünüyorlar. Ama direniş yenilirse, bunların artık Kürdistan'da bir geleceği olmayacak. Hepsi ihanetle ve lanetle anılacaklardır. Bu halk bugünlerini ve bu hainleri hiç unutmayacaktır."

Odatv.com

 

Editör: TE Bilisim