Çağrı Heyeti'nin ilan ettiği saat 10.00, ancak henüz açılış yapılamadı. Çünkü imza atan delegelerin sayımı yapılıyor.

Çağrı Heyeti, saat 14.00 itibariyle 752 imzanın toplandığını açıkladı. Ancak bunlar Noter tespiti yapılanlar. Hazirun cetvelindeki sayım sürüyor. Çağrı Heyeti üyesi ve Kurucular Kurulu üyesi Ali Sağır, şu an bir açıklama yapıyor.

Toplantı yeter sayısı (salt çoğunluk) için 606'ya yakın delegeye ulaşılması gerekiyordu. Delegelerin imzalarını toplama işlemi tamamlandı. Çağrı Heyeti noter eşliğinde 'hazirun cetvelleri'ni birleştiriyor. Toplama işleminin ardından kaç delegenin katıldığı ortaya çıkacak. Buna göre de 'karar alma çoğunluğuna (toplam delegelerin üçte ikisi yani 807) ulaşıldı mı?' sorusu yanıt bulacak.

 

"İMZANIZI ATIN 900'Ü AŞALIM"

Çağrı Heyeti Sözcüsü Ayhan Erel "Bizim için psikolojik sınır olan 900 sınırını aşmak için salonda bulunan delegelerin de imzalarını atması çağrıda bulunuyorum" anonsunu yaptı. Bu çağrının ardından salonda coşkulu bir hava oluştu. Genel Başkan adaylarının taraftarları ayrı ayrı tezahürat yapmaya başladı.

NTV canlı yayınına katılan Sinan Oğan, gecikmenin genel merkez itiraz etmesin diye gelenlerin noter ile tespit edilmesinden kaynaklandığını söyledi. Delege sayısının 700'ü bulacağını tahmin ettiğini söyleyen Oğan, "Meral Akşener kendisini diğer adaylardan ayrı mı tutuyor sorusuna ise şöyle yanıt verdi: "Bir iftar düzenledik. Meral Hanım katılmadı. Kendisini ayrı tutmak istiyorsa onun bileceği iş, ancak Ülkücülerin en çok ihtiyaç duyduğu şey birliktelik, bunun aksini yapanları camia cezalandırır."

NTV canlı yayınında konuşan Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş, Sinan Oğan'ı desteklediğini belirterek Bahçeli'ye de mesaj verdi. MHP Genel Başkanı'nın yanlış yaptığını dile getiren Türkeş, bu kurultaydan çıkacak ismin Bahçeli'nin değil, Türkiye'yi yönetme iddiasında olanların rakibi olacağını söyledi. Özel yayının diğer konuğu eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ise Meral Akşener'i desteklediğini belirterek kendisine yapılan paralel yapı suçlamalarına "Ben nerede ve nasıl durduğumu biliyorum, Meral Hanım'ın da bildiğini gayet iyi biliyorum" yanıtını verdi.

 

BAHÇELİ'YE KARŞI 8 İSİM

Seçimlerde başarısız olunduğunu savunan muhalifler, Devlet Bahçeli'ye karşı bayrak açmıştı.

Zaman içinde ortaya 8 aday çıktı:
Meral Akşener (Eski İçişleri Bakanı)
Koray Aydın (Eski Bakan)
Ümit Özdağ (MHP Genel Başkan yardımcısı)
Sait Gönen (eski Konya Milletvekili)
Sinan Oğan (Eski milletvekili)
Süleyman Servet Sazak (Gün Sazak'ı oğlu)
Suat Başaran (eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı)
Hüseyin Sözlü (Adana Büyükşehir Belediye Başkanı)

Editör: TE Bilisim