Prof. Dr. İnanç, makamında düzenlendiği basın toplantısında, Van'dan AK Partimilletvekili aday adayı olmak için ilgililerle istişare ederek görevinden istifa ettiğini söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat İnanç, 8 Şubat 2015 tarihinde düzenlediği basın toplantısında, Milletvekili adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

 

HAKKINI VERMEYE ÇALIŞTIK

Yaptığı açıklamada Muş Alparslan Üniversitesi’nin kuruluşundan bu yana geçen 7 yıllık süre zarfını değerlendiren Rektörümüz Prof. Dr. Nihat İnanç şöyle konuştu: “Bildiğiniz gibi 9 Eylül 2008’de Kurucu Rektör olarak Muş Alparslan Üniversitesine atanmıştım. Yaklaşık 7 yıldır bu görevi yürütüyordum. Geri dönüp baktığımızda bu yedi yılın su gibi akıp gittiğini görüyoruz. Bu süreci değerlendirdiğimizde söyleyebiliriz ki süreci dolu dolu yaşadık ve hakkını vermeye çalıştık. Allahın bize vermiş olduğu tüm yetenekleri Muş ve Muş Alparslan Üniversitesi için kullanmaya gayret ettik.”

 

GELECEK 20 YILI DÜŞÜNEREK DİZAYN ETTİK

Yedi yıldır yaptığı çalışmaları özetleyen Rektörümüz Prof. Dr. Nihat İnanç, şunları söyledi: “Sıfırdan almış olduğumuz Muş Alparslan Üniversitesini, gelecek 20 yılın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde dizayn ettik. Üniversitemizde merkezi dersliklerimizden tutun, beş yıldızlı otelimize, çarşımıza, kongre kültür merkezimize, spor kompleksimize, iki tane camimize kadar çok geniş alanda çalışmalar gerçekleştirdik. Şu an itibariyle öğrenci sayımız 10 binin, personel sayımız ise binin üzerindedir. Muş’un sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını da karşılamayı arzuladık. İki yarı olimpik yüzme havuzu, basketbol ve voleybol sahaları bulunan çok güzel bir spor kompleksi yaptık. Ancak bununla yetinmeyip 2015 bütçesine 5 bin oturma kapasiteli bir stadyum, iki adet tenis kortu, bir halı saha, açık voleybol ve basketbol sahaları ekledik. Tüm sportif ve sosyal mekânlar için yaklaşık 25 milyon liralık bir bütçe almayı başardık. 2015 yılında Muş Alparslan Üniversitesi için yaklaşık 85 milyonluk bir bütçe söz konusu. Dolayısıyla tüm alanlarda Muş Alparslan Üniversitesinin kurumsal kimliği hatırı sayılır bir noktaya geldi. Üniversitemiz, uluslararası düzeyde de hatırı sayılır bir noktaya geldi.”

 

TÜM VAADLERİMİ YERİNE GETİRDİM

Görev süresi boyunca yaptığı çalışmaları değerlendiren Rektörümüz Prof. Dr. Nihat İnanç, her zaman söylediklerinin arkasında durmasına vurgu yaparak “Verdiğim tüm vaatleri bu güne kadar yerine getirdim. Bütün o başarılarımız bir tarafa, kimseyi aldatmadım, kimseyi yüz üstü bırakmadım. Bundan sonra da bu tavrımdan asla ödün vermeyeceğim.” dedi.

 

MUŞ İLE SARSILMAZ BAĞLARIMIZ VAR

Yaptığı basın toplantısında Türkiye bürokrasisini ve siyaset kurumlarını değerlendiren Rektörümüz Prof. Dr. Nihat İnanç, her iki kurumun birbirini desteklemesi gerektiğini dile getirdi.  Türkiye'de çok daha güçlü bir siyaset kurumuna ihtiyaç duyulduğu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Nihat İnanç, istifasını şu sözlerle ifade etti: “Bürokratların önünü açan ve onlara imkân veren, siyaset kurumudur. Bu bağlamda, şu andaki görevimden feragat ederek siyaset kurumuna katkı sağlayabileceğim kanaatiyle yaklaşık 7 yıldır sürdürdüğüm rektörlük görevimden istifa etmeyi ve milletvekili aday adayı olmayı arzuladığımı sizlerle paylaşmak isterim. İnşallah hayırlı olur. Muş'tan kopmak bizim için kolay bir şey değil. Ancak şunu çok rahat bir şekilde söylüyorum ki benim Muş'tan ayrılığım sadece fiziksel bir ayrılık olur. Muş ile sarsılmaz ve kopmaz bağlarımız vardır. Muş'ta çocuğumuz vardır. Bu Üniversite bizim çocuğumuzdur. Nerede, hangi pozisyonda olursam olayım, Muş'a ve Muş Alparslan Üniversitesine hizmet etmeye devam edeceğim. Şunu size çok rahat bir şekilde söylüyorum, kapım herkese açık olacak. Sizlere, Muşlulara açık olacak. Mazlumdan yana tavrımızı her zaman sürdüreceğiz. Bu mücadelemizden ise asla geri adım atmayacağız.”

 

MUŞ’A VE MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİNE KATKI YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Açıklamaları hem mutluluk hem de hüzünle karşılanan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat İnanç, sözlerine şu şekilde son verdi: “Ben sizin aracılığınızla Muş halkına selamlarımı, saygılarımı iletmek istiyorum. Bir kusurumuz olduysa af olsun. Muhakkak ki bu yoğun süreçte birbirimizi kırdığımız, üzdüğümüz, göremediğimiz, göz ardı ettiğimiz durumlar söz konusu olabilir. Bunların hepsi için hoşgörü talep ederim. Ancak bir şeyin altını çizmek isterim; ne yapmışsak yapalım, bunların hiç birisi art niyetle ve kasten değildir. İnşallah iyi olur diyorum. Buradan ayrılığımız sadece fiziksel bir ayrılık olacak, Muş'a katkı yapmaya Muş Alparslan Üniversitesini daha ileri noktaya taşımaya devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilisim