Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, kendisiyle birlikte 3 kişinin yarıştığı oda başkanlık seçimlerinin 17 Haziran 2013 günü yapılacağını söyledi. Cumhuriyet Caddesi üzerindeki seçim bürosunda bir basın toplantısı düzenleyen Mirza Nadiroğlu, Yüksek Seçim Kurulu’ndan gün aldıklarını söyledi.

Daha önce çeşitli sebepler yüzünden iki defa ertelenen VATSO seçimlerinde sonunda beklenen açıklama geldi. Uzun süredir seçim tarihi üzerine yürütülen spekülasyonlar dün VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu’nun yaptığı açıklama ile son buldu. Mevcut VATSO yönetimi seçim tarihini 17 Haziran 2013 olarak belirledi ve seçim yarışını resmen başlatmış oldu. Seçim için son viraja girilirken adaylar da bu yarışta ekipleriyle gövde gösterisi yapmaya başladı. Halen VATSO Başkanlığı görevini sürdüren Nadiroğlu, yanına Van’ın önde gelen iş adamlarından Yunus Gökçenay, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Hakan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Faruk Alpaslan, Van Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Özgökçe gibi isimleri de alarak seçim için resmen startı verdi. Beraberinde seçime gireceği grupları ve bu gruplardaki isimleri de açıklayan Nadiroğlu ve ekibi düzenledikleri toplantıda çok önemli açıklamalara yer verdi.

NADİROĞLU: BİZ ŞOVMEN DEĞİLİZ

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki seçim bürosunda bir basın toplantısı düzenleyen Mirza Nadiroğlu, Yüksek Seçim Kurulu’ndan gün aldıklarını söyledi. Seçimlerin 17 Haziran 2013 tarihinde yapılacağını ifade eden Nadiroğlu, “Seçimler bizim için çok önemlidir. İlimizin gelişmesi, kalkınması için önemlidir. Bu çaba ile biz yola çıktık. 15 yıldır odadayım. Hiçbir zaman bireysel menfaat için hareket etmedim. Toplumsal menfaatler için çaba sarf ettik. Bütün Van kamuoyu da bunu biliyor. Depremden sonra Van’ın gelişmesi ve kalkınması için bakanlarımızla olan diyalogumuz neticesinde ilimize dev projeler gerçekleştirdik. Bu projelerden bir tanesi de Tekstil Kent Projesi’dir. Bu projeye ‘hayal’ dediler, ama 13 bin insanın çalışabileceği bir projedir. Özellikle huzurlarınızda Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz’a teşekkür ederim. Biz şovmen değiliz. Şov yapmadık. Sakin duruşumuzla tüccar, tacir ve sanayicimize verdiğimizle güvenle durduk” dedi.

NADİROĞLU: DİĞER ADAYLARA DA BAŞARILAR DİLİYORUM

Van’ın bölge merkezi olduğunu da hatırlatan Mirza Nadiroğlu, “Buna sahip çıkılması lazım. 12 bin 500 üyemiz var. Görüşü ne olursa olsun üyemizdir. Bizim için önemli olan hizmettir. Bu zorlu bir süreçtir. Desteğiniz olacak ki başarıya yürüyelim. 3 adayız. Sonuçta bu bir yarıştır. Demokrasiye inanan insanlarız, onlara da başarılar diliyorum. Önemli olan Van’dır, Van insanıdır” diye konuştu.

ALPASLAN: NADİROĞLU HER ZAMAN BU KENT İÇİN HİZMET ETTİ

Nadiroğlu’nun ardından sözü alan Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faruk Alpaslan da, ticaret ve sanayi odalarının önemine değinerek, Mirza Nadiroğlu’nun başkanlık döneminde kent için büyük hizmetler yaptığını söyledi. Alpaslan, “Aday arkadaşlara başarılar dilerken, Mirza Nadiroğlu’nun da başarılı olmasını canı gönülden istiyor ve destekliyorum” dedi.

GÖKÇENAY: BÜTÜN AMAÇ VAN’A HİZMETTİR

Gökçenay Group Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay ise, VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu’nun başkanlık döneminde yaptığı çalışmalara değinerek, “Mirza Nadiroğlu; devletle barışık, hükümetle barışık, belediye ile barışık bir insandır. Bütün amacı Van hizmettir. Gecesini gündüzüne katarak canla başla mücadele ediyor. Mirza Nadiroğlu; dürüst, cesur ve doğru olan bir arkadaşımız. Elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. Diğer adaylara da başarılar diliyorum. Hepsi de birbirinden değerlidir. Onların da Van için hizmet vereceğine inanıyorum” diye konuştu.

ÖZGÖKÇE: BEN NADİROĞLU’NUN YANINDAYIM

Nadiroğlu’nun yanındaki bir önemli isim de Van Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Özgökçe idi. Özgökçe, VATSO’nun kent için önemine değinerek, “3 adayda bizim arkadaşımızdır. Ama ben Mirza Beyin başarılarını gördüm. Ben de şahsen Mirza Beyin yanındayım. İnşallah başarılı olur. Diğer adaylara da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

HAKAN: SANAYİ AYAĞI HEP EKSİK KALDI

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Hakan ise, VATSO’nun sanayi ayağının hep eksik kaldığını belirterek, “Bu kurumun sanayi ayağı hep eksik kaldı. Deprem sonrasında OSB’de de ciddi bir adım attık. Bundan da Mirza Beyin etkisi çok önemliydi. Diğer adaylara başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

İŞTE NADİROĞLU’NUN O SEÇİM LİSTESİ

Mirza Nadiroğlu’nun 12 grupta yapılacak VATSO seçimlerine şu kişilerle birlikte gireceği bildirildi: “Hayvancılık ve Tarımsal Faaliyetleri Grubu’nda; Hasan Özgökçe, Yunus İnan ve Halil Tandoğan, Tarımsal Ve Hayvansal Ürünleri Üretim ve İmalatı Grubu’nda Mirza Nadiroğlu, Abdullah Arvas ve Mehmet Çilingir, Motorlu Araçların Alım Satım ve Yedek Parça Ticareti Grubu’nda Veysi Ebiri, Bülent Bakkalbaşı ve İslam İrek, İnşaat Taahhüt Madencilik İşleri Grubu’nda Bedrettin Gökçenay, Zeki Bukay ve Ünal Keser, Ev ve Büro Amaçlı Ürünlerin ve Tekstil Giyim Toptan ve Perakende Ticareti Grubu’nda Şaban Gültepe, Mustafa Karaduman ve Ayhan Fidan, Gıda Yiyecek İçecek ve Yaş Sebze Meyve Grubu’nda Necmettin Çok, Necip Başak ve İdria Biçer, Sağlık ve Veterinerlik Eczane Finans ve Medikal Faaliyetleri Grubu’nda Faruk Çoğaz, Kadir Sarıkaya ve Fethi Özgökçe, İnşaat Sarf Malzemeleri Toptan ve Perakende Ticareti Grubu’nda Suat Damgacı, Erdoğan Gökhan ve Fazıl Kaplan, Nakliye Yük ve Yolcu Taşımacılığı Grubu’nda Ramazan Yorulmaz, Fahrettin Beyazelma ve Kazım Can, Konaklama Restoran ve Turizm Hizmetleri Grubu’nda Murat Türkoğlu, Mustafa Düzen ve Mirza Nadiroğlu, Dış Ticaret ve Sermaye Şirketleri Grubu’nda Fevzi Çeliktaş, Raif Basut ve Faruk Altınal, Akaryakıt, LPG, Kömür, Toptan ve Perakende Ticareti İlhan Kaya, Sinan Hakan ve Mehmet Kutlar.”


Orhan AŞAN-Şehrivan

Editör: TE Bilisim