Nihat İnanç, “Bu seçim, seçimlerin seçimidir. Çünkü Türkiye’de Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar halkı yok sayan, halkın imkânlarını halka karşı kullanan, kendi halkının önemli değerlerini yok etmeye çalışan bir devlet vardı. Ama son 12 yılda bu iş tersine döndü. 12 yıldır hükümet, kendi insan kaynakları ile buluşmaya başladı, bunları keşfetti.” dedi.

AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Nihat İnanç, gazetemizi ziyaret etti. Adaylığını açıkladığından bu yana en çok konuşulan isimlerden birisi olan Nihat İnanç, ilçe ziyaretlerini sürdürürken, Şehrivan ziyaretinde de önemli noktalara vurgu yaptı. Başvuruyu yapar yapmaz hızlı bir çalışma sürecine girdiklerini belirtti. Üniversiteye yükledikleri misyonu, siyasete de yansıtacaklarını belirten Nihat İnanç, “Bizim Muş’ta kurallarımız vardı. Bir kere yöneticilerimize "kötü" kavramı yasaktı, "zor" sözü yasaktı. Her iş zordur ama imkânsız değildir. Daha zor ve daha kötü şartlarda çalışanlar var. Bununla birlikte acele kavramı ile hızlı kavramını hep birbirinden ayırt ettik. Hızlı olduk ama hiç acele etmedik. Kısa zamanda çok ve doğru iş yaptık. Bunlar, hep karakterimiz oluşsun diye yaptıklarımızdı. Yine kavgacı olmadık ama kararlı olduk. Tahammül ve tahakküm kavramlarını hep işledik. Mümkün olduğunca tahammül ettik ama kimseye tahakküm etmedik. Böyle bir ortak yaşamı, bir karakter haline getirmeye çalıştık. O yüzden Van’da da hızlı başladık ve aynı kararlılıkla seçim çalışmalarımıza da başladık. Geride bıraktığımız birkaç güne baktığımızda aynı çalışma prensibi ile ziyaretlerimizi de sürdürüyoruz.” Dedi.

 

ADAYLIK İÇİN 4 KRİTİK NOKTA!

Van’a gelir gelmez önemli temaslarda bulunduğuna dikkat çeken Nihat İnanç, halkın da en doğru temsilciyi görmek istediğinin altını çizdi. Vatandaşın beklentilerine karşılık vermek gerektiğini sözlerine ekleyen Nihat İnanç, bunun için siyasetçilerde liyakat, ehliyet ve temsiliyet noktalarında titiz davranmak gerektiğini belirterek; “2015 Seçimlerinde, Ankara’da Van’ı temsil etmek için önemli isimlerle bir yarışa girdik. Fakat Van için konuştuğumuzda temsiliyet noktasında birkaç önemli şey var. Bu seçimlerde siyasileri belirlerken; birincisi ehliyet ve diğer yeterlilikleri dikkate alacaksınız, ikincisi coğrafik yapıyı, üçüncüsü demografik yapıyı, dördüncüsü de aşiret yapısını göz önünde tutacaksınız. Tüm bunları bir araya getirmek gerekiyor. Bölgesel olarak baktığınızda aşiret dengeleri, aile dengeleri ve diğer dengeleri bir arada tutmamız lazım. Ama birisini aşırı önemseyip diğerini ihmal edersek sıkıntı yaşamış oluruz. Liyakat, ehliyet ve temsiliyet bu noktada çok çok önemli. Bunların üçünün bir arada olması, Van’da ideal siyasetçilerin belirlenmesi noktasında elzem olacaktır.” Şeklinde konuştu.

 

SEÇİMLERİN SEÇİMİNE GİRİYORUZ!

2015 seçimlerinin, son zamanların en kritik seçimleri olacağına vurgu yapan Prof. Dr. Nihat İnanç, Türkiye’nin Cumhuriyet’in ilk yıllarından bu yana süregelen devlet yapısının yanında 12 yıldır devlet içerisine yerleşen paralel yapı ile de mücadelesi anlamında önemli bir eşikten geçeceğini belirtti: "Bu seçim, seçimlerin seçimidir. Çünkü Türkiye’de Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar halkı yok sayan, halkın imkanlarını halka karşı kullanan, kendi halkının önemli değerlerini yok etmeye çalışan bir devlet vardı. Ama son 12 yılda bu iş tersine döndü. 12 yıldır hükümet kendi insan kaynakları ile buluşmaya başladı, bunları keşfetti. Fakat 12 yıllık süreçte bu kez de farklı bir boyutuyla baş gösteren bir yapı son zamanlarda ülkede problem olmaya başladı. Şimdi tam kırılma noktasındayız. Biz buna fıkıhta a'raf, mühendislikte eşik değeri deriz. Nereye giderse, o taraf ağır basacak. Şimdi ülke bu noktada. Ya 2015 seçimleri Cumhuriyet tarihinin ve 12 yıllık iktidarın kendi kurtlarını temizleme seçimi olacak. Ya da ülkeyi sıkıntılı günler bekleyecek. Bunların muhakkak temizlenmesi gerekiyor. Yine çözüm sürecinin, kalıcı noktaya gelmesi gerekiyor. Bunların hepsi bir tarafa, Türkiye halkının ve seçmenin önceliklerinin nihayete erdirilmesi gerekiyor. Dolayısıyla bu AK Parti gibi çok güçlü bir siyaset kurumunu gerektiriyor. Son 12 yılda yapılan işler, 2015 iktidarını bekleyen en kolay işler. Asıl sorun, sistemin temizlenmesi meselesi olacak. İnşallah Van için biz bu noktada önemli sorumluluklar yükleneceğiz.” dedi.

 

BİZİ HAPSE ATTIRACAKLARDI!

Devlet içindeki bu yapının kendisi ve birçok kişi hakkında hayal ürünü dosyalar oluşturarak mesnetsiz ithamlarla kendilerini karaladıklarını söyleyen Nihat İnanç, kendisinin de bir terör örgütü lideri olarak anılarak takibe alınmasının ahlaksızca bir durum olduğunu belirtti. Prof. Dr. Nihat İnanç, “Bugün MHP’li bakanların, Deniz Baykal’ın gönderilmesinin paralel eliyle olduğunu herkes biliyor. Selam Tevhid dosyasında yer alan birisi olarak söylüyorum. İstanbul Başsavcılığında şikâyetçi de oldum. Dosyayı da gördüm, son derece ahlaksızca hazırlanmış bir dosyaydı. Evine bile gitmeye zaman bulmayan bir Nihat İnanç olarak, Selam Tevhit Örgütü içindeki Kudüs Ordusu Terör Örgütü Silahlı eylem yöneticisiymişim! Diğer bir ifadede Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversiteler sorumlusuymuşum… Bari elle tutulur şeyler kullansalardı da bir şeye benzeseydi. Bunu başsavcıya da söyledim. Telefon konuşmalarında benim adımın geçtiği hiçbir şey de yok. İki kişinin kendi arasındaki konuşması bahane edilerek hakkımda, ismimi anmadan takip kararı çıkarılıyor. Ardından da benimle ilgili tapeleri koymuşlar. Ben hepsine bir kez daha imza atarım çünkü konuşmalarımda bir tek abes nokta bile yok. Ama gördük ki bizim tutuklanma saatlerimiz bile belirlenmiş. Mahkemeye çıkarılana kadar geçen sürede hakkımızda hazırlanacak dosyalarda yazılanlar bile belliydi.” Dedi.


ŞEHRİVAN ÖZEL - YUNUS EMRE AYKAÇ

Editör: TE Bilisim