Geçtiğimiz hafta içerisinde Başbakan Erdoğan tarafından AK Parti Van İl Başkanlığına atanan Av. Zahir Soğanda’ya ‘hayırlı olsun’ ziyaretleri devam ediyor. 50 kişilik bir heyetle parti binasına gelerek İl Başkanı Av. Zahir Soğanda’ya hayırlı olsun temennisinde bulunan Osmanlı Ocakları İl Başkanı İlyas Akkoyun, Başkan Soğanda’yı tebrik ederek, görevinde başarı dileklerinde bulundu. Akkoyun, “Bugün buraya bir hayırlı olsun temennisinde bulunmak üzere geldik. Göreve getirilen Av. Zahir Soğanda’yı tebrik ediyor, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve tüm kadememiz ile destekçileri olduğumuzu belirtmek istiyoruz.” Dedi.

‘HEP BİRLİKTE BİR VAN İNŞA EDECEĞİZ’

Yapılan ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Soğanda ise bir ilin, bir ülkenin gelişebilmesi için STK’ların mutlak önemine değindi. Başkan Soğanda, “Hukuk devletinin temel ayağı olan Sivil Toplum Kuruluşları güçlendikçe bireylerin ve toplumun diğer katmanlarını korur. Bu da hukuka ve özellikle anayasaya yansır. Ne kadar STK, o kadar hukuk devleti ve demokrasi. Dolaysıyla demokrasinin en başında Sivil Toplum Kuruluşları gelir. Gelişmiş ülkelerde STK’ların gücü çok daha fazla ve çok daha önde olması ülke adına demokrasinin ve hukuk devletinin en gerekliliğidir. Osmanlı Ocakları da bu anlamda güçlü STK’lardandır. Biz AK Parti olarak STK’ların yanında olmayı ilke edinmişiz. Biz bir karar alırken, memleketimizin sorunlarına bakarken mutlaka Sivil Toplum Kuruluşları ile istişare edeceğiz. Sizlerle ve diğer STK’larla omuz omuza çalışarak hep birlikte daha gelişmiş bir Van inşa edeceğiz.” Dedi Konuşmaların ardındından Başkan Soğanda’ya, Başkan Akkoyun tarafından üzerinde Osmanlı devlet armasının bulunduğu bir tablo hediye hedildi.

ZİYARETLER DEVAM EDİYOR

AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda’ya daha sonra ise AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, önce ki dönem AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, eski il Başkanı Vesim Yaviç, Edremit ilçe Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Koç, Birlik Vakfı Van Şube Başkanı Rasim Aslan ve yönetimi, Anadolu İş adamları derneği (ASKON) Van şubesi yönetimi, Van Kahvaltıcılar odası yönetimi,  Demirciler ve Tornacılar odası Başkanı İdris Karael ve vatandaşlar ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. (ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim