Ankara’da, dün 37 kişinin öldüğü bombalı saldırı, Van’da siyasi partiler tarafından kınandı. Dün akşam saatlerinde Ankara Kızılay’da meydana gelen 37 kişinin ölümü, 125 kişinin yaralandığı şiddetli patlama, Van’daki siyasi partiler tarafından kınandı.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanı Zahir Soğanda, yine Ankara’da hain bir terör saldırısı olduğunu belirterek "Onlarca vatandaşımızı kaybetmenin acısı ve hüznü içerisindeyiz. Yaşanan menfur saldırıyı lanetlediğimi belirtmek istiyorum. Terör kirli yüzünü yine can alarak, katliam yaparak gösterdi. Devletimizin, hükümetimizin terör olaylarına karşı kararlı duruşunun devamına inancımız tamdır. Halkımız da, devletimizin, hükümetimizin yanında olarak güç vermiştir. Bunlar, o terör örgütlerinin son çırpınışlarıdır. İnşallah devletimizin kararlılığı ile terör, halkımızın desteği ile bitecektir. Bu duygu ve düşüncelerle yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifa diliyorum” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu ise, dün, Ankara’da hiç kimsenin beklemediği bir terör saldırısı olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Saldırı nereden gelirse gelsin, biz şiddete karşıyız. Dili, dini, ırkı ne olursa olsun, biz insan ölümlerine karşıyız. Dün Ankara’da yapılan o saldırıyı da hem CHP olarak hem de insan olarak kınıyor, desteklemiyoruz. Ülkemizde bir daha böyle acıların yaşanmamasını temenni ederken, ölenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralananlara acil şifalar diliyorum.”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi de, genel merkezlerinin patlama ile ilgili yaptığı açıklamaya katıldıklarını belirtti. Patlama ile ilgili olarak HDP tarafından dün şu açıklama yayınlanmıştı: "Ankara'da bu akşam meydana gelen bombalı saldırıyı lanetliyoruz. Sivil yurttaşlarımızın bulunduğu bir yerde yapılan bu vahşi saldırının sonucunda maalesef çok sayıda hayatını kaybeden ve yaralanan olmuştur. Bütün halkımızla bu büyük acıyı paylaşıyoruz. Yaşamını yitiren insanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz. Halkımıza yaşatılan bütün bu acıların bizleri kardeşlik duygularından uzaklaştıramayacağını ifade ediyor, saldırıyı bir kez daha en sert şekilde kınıyoruz." 

Editör: TE Bilisim