Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul edecek. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın saat 18.00’de gerçekleştireceği kabulde, Davutoğlu istifasını sunacak. İstifası kabul edilecek olan Davutoğlu ve kabinesi, yeni hükümet kurulana kadar göreve devam edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, müteakip saatlerde de AK Parti’nin yeni Genel Başkanı Binali Yıldırım’ı kabul ederek, kendisini 65. hükümeti kurmakla görevlendirecek.

 

MİNİ ZİRVE

Habertürk'ün haberine göre AK Parti'nin 2. Olağanüstü Kongresi'nde Binali Yıldırım'ın genel başkan seçilmesinin ardından  kongrenin yapıldığı salonda Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan'ın da aralarında bulunduğu bakanlarla bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Erdoğan'ın iki gün boyunca Dünya İnsani Zirvesi için İstanbul'da bulunacak olması nedeniyle yeni kabinenin bu gece açıklanma ihtimali de dile getiriliyor.

 

Başbakan Davutoğlu'nun kongrenin ardından Beştepe'ye çıkıp istifasını sunması beklenirken Habertürk TV'nin edindiği bilgiye göre genel başkan seçilen Yıldırım, kongrenin yapıldığı salonda Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan'ın da aralarında bulunduğu bakanlarla bir görüşme gerçekleştirdi.

 

'BU GECE AÇIKLANACAK' İDDİASI

Habertürk'ün haberine göre daha önce kongrenin yapıldığı gece Yıldırım'a hükümeti kurma görevi verebileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yıldırım'ı kabul etmesi bekleniyor. Erdoğan'ın iki gün boyunca Dünya İnsani Zirvesi için İstanbul'da bulunacak olması nedeniyle yeni kabinenin bu gece açıklanma ihtimali de dile getiriliyor. 

 

Davutoğlu ve hükümetin görevi yeni hükümet kurulana kadar devam edecek.

Editör: TE Bilisim