YSK'nın muhtarlıklarda askıya çıkardığı seçmen kütüğü listelerine itiraz için bugün son gün listeler akşam saat 10.00'da iniyor, seçmen sorgulama yaparak kaydınız yoksa işlem yaptırmanız gerekiyor. Seçmen sorgulama işlemini internet üzerinden ysk.gov.tr sitesinden de yapabiliyorsunuz. 

Seçmen listelerinde adı olmayanlar 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanamayacak. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanacakların muhtarlıklarda askıya çıkan listeleri soyad sırasına göre hazırlandı

SEÇMEN LİSTESİNDE ADI OLMAYAN NE YAPACAK?

Seçmen Listesinde ismi olmayanların adına kayıtlı bir fatura ile Nüfus Müdürlüğü'ne giderek kayıt yaptırması gerekiyor. Nüfus müdürlüğünden alınan evrak daha sonra Yüksek Seçim Kurulu'na verilecek listelere dahil olunacak.

seçmen-listeleri-cumhurbaşkanliği-seçimi.jpg

SEÇMEN SORGULAMA NASIL YAPILIYOR?

Seçmen kütüğünüzle ilgili muhtarlık askısından olduğu gibi ysk.gov.tr internet sitesine girerek de sorgulama yapabilirsiniz. Seçmen sorgulama yaparken TC kimlik numaranızı ve kimlik bilgilerini yazarak oy kullanmak için gerekli olan seçmen kaydınızın bulunup bulunmadığını görüyorsunuz.

 İnternetten sorgulama yapmak için aşağıdaki SEÇMEN KÜTÜĞÜ SORGULA linkine tıklayın!

seçmen sorgulama<a class='labels' style='color:#4d4e53' href='/search_tag.php?tags=ysk'> ysk </a>.png

SEÇMEN LİSTESİ SORGULAMADA BUNLARA DİKKAT!

Seçmen sorgulama için yukardaki linke tıklayınca aşağıdaki gibi bir panel ekrana geliyor. Nüfusa kayıtlı olduğunuz ili ve TC numaranızı yazın. Resim sorgulama bölümündeki şifreyi ekrana girmeyi unutmayın.

seçmen-sorgulama-yurt-içi-.png

NEREDE OY KULLANACAĞIM?

Nerede oy kullanacağınızı, 22 Temmuz 2014 tarihinden sonra www.ysk.gov.tr internet sayfasındaki "Nerede Oy Kullanacağım" bölümünden öğrenebileceksiniz. Aynı şekilde sandık bilgilerinizi de bu tarihte görebileceksiniz.

YURT DIŞI SEÇMEN SORGULAMA   

Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı olup olmadığınızı, kayıtlı iseniz kayıtlı olduğunuz yeri (kayıtlı olduğunuz dış temsilciliği) aşağıdaki linke tıklayarak sorgulayabilirsiniz;

yurdışı seçmen sorgulama tıklayın.png
TATİLDE OY KULLANACAKLAR İÇİN YSK AÇIKLAMASI
ysk-yurt-içi-seçmen-sorgulama.jpg
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, vatandaşların seçme hakkını kullanabilmelerini sağlamak amacıyla seçmen kütüklerinin askıda kalacağı 9 Temmuz'a kadar yerleşim yeri adresini değiştiren seçmenlerin, değişiklik işlemlerini bulundukları il nüfus müdürlüğünden yapabilmelerine olanak tanıdıklarını söyledi.

SEÇMEN ADRES DEĞİŞİKLİĞİ

Sadi Güven, yaptığı açıklamada, adres değişikliği yapan seçmenlerle ilgili il nüfus müdürlüğüne gitmekte zorlandıklarına ilişkin kamuoyundaki talepleri değerlendirerek bu konuda karar aldıklarını ifade etti.

ADINI LİSTEDE BULAMAYAN BAŞVURU YAPSIN

Güven, Resmi Gazete'de yayımlanan seçmen kütüğünün güncelleştirilmesinin usul ve esaslarının belirlendiği genelgeye göre, kayıtlarında yanlışlık, veya değişiklik bulunan, askı süresi içinde yerleşim yeri adresini değiştiren ve seçmen niteliğine sahip olduğu halde muhtarlık bölgesi askı listesinde ismi bulunmayan vatandaşların bizzat ilgili nüfus müdürlüğüne başvurmaları gerektiğini hatırlattı.

SEÇMEN KAYDI İŞLEMİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

yurt-dişi-seçmen-sorgulama.jpgBu vatandaşların elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisiyle ilgili il nüfus müdürlüğüne başvurulmasının istendiğini kaydeden Güven, vatandaşların Anayasa'nın 67. maddesi gereğince seçme hakkını kullanabilmelerinin sağlanması amacıyla seçmenlerin bu işlemlerine kolaylık getirdiklerini belirtti.

Güven, seçmenlerin güncelleştirmeyle ilgili başvurularını, belirtilen belgelerle ilgili nüfus müdürlüğü yerine herhangi bir yer nüfus müdürlüğüne yapabilmelerine ilişkin karar aldıklarını bildirdi.

SEÇMEN KAYDI İÇİN SON GÜN 9 TEMMUZ

Başvurulan nüfus müdürlüğünce belgelerin, adresin bulunduğu ilgili nüfus müdürlüğüne faks veya elektronik ortamda iletileceğini ifade eden Güven, ilgili nüfus müdürlüğünce adres değişikliğinin uygunluğuna ilişkin belge ve eklerin ilgili ilçe seçim kurulu başkanlıklarına derhal gönderilmesine karar verdiklerini belirtti.

Seçmen kütüklerinin güncelleştirilmesi için 2 Temmuz'da askıya çıkan muhtarlık bölgesi askı listeleri 9 Temmuz 2014 Çarşamba günü saat 17.00'de askıdan indirilecek.

Editör: TE Bilisim