Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, 'çözüm sürecinin buzdolabından indirilmesiyle' ilgili "Eğer tekrar silahı bırakmayı kesin olarak ortaya koyarlarsa ama inandırıcı ve güvendirici şekilde tabi o tür çalışmalar tekrar başlar.

 

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, 'çözüm sürecinin buzdolabından indirilmesiyle' ilgili "Eğer tekrar silahı bırakmayı kesin olarak ortaya koyarlarsa ama inandırıcı ve güvendirici şekilde tabi o tür çalışmalar tekrar başlar. Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, 'çözüm sürecinin buzdolabından indirilmesiyle' ilgili "Eğer tekrar silahı bırakmayı kesin olarak ortaya koyarlarsa ama inandırıcı ve güvendirici şekilde tabi o tür çalışmalar tekrar başlar. Zaten AK Parti'nin seçim beyannamesinde de var şu anda hükümet programında da olacak." dedi.

 

ATALAY: SEÇİM VAATLERİ ACİL OLARAK YERİNE GETİRİLECEK

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından 26. dönemde görev yapacak milletvekillerinin TBMM'de kayıt işlemleri devam ediyor. Meclis Şeref Holü'nde kurulan masalarda kaydını yaptıran Atalay, yeni dönemin hayırlı olmasını diledi. Tekrar güvenlik, istikrarlı, rahat bir dönemin başladığını dile getiren Beşir Atalay, hükümetin önünde acil eylem planıyla ilgili bir çalışma olduğunu söyledi. AK Parti'nin seçim vaadi olanları acil olarak yerine getireceğini dile getiren AK Parti Van Milletvekili, kendisinin ise meclisten beklentisinin iyi bir diyalog ile yeni bir anayasanın hazırlanması olduğunu kaydetti.

 

“DEAŞ'A DÖNÜK OPERASYONLAR SÜRÜYOR”

Çözüm sürecinin buzdolabından inmesine yönelik taleplerin sorulması üzerine de Atalay, "Zaten buzdolabında demek bir gün tekrar çıkabilir demek. Dolayısıyla o anlam içinde saklı. Ama öncelikli konu ülkemizin her köşesinin güvenliği. Güvenlik ve kamu düzeni tam anlamıyla sağlanmalı. Onun için bu çalışmalar, operasyonlar tüm terör örgütleri için sürmeli. Sadece PKK değil, şu günlerde DEAŞ'a dönük operasyonlar sürüyor. Bunlar çözüm sürecinin karşılığı değildir. Onlarda sürecek ama bir gün eğer tekrar silahı bırakma kesin olarak ortaya o iradeyi kesin olarak ortaya koyarlarsa ama inandırıcı ve güvendirici şekilde; tabi o tür çalışmalar tekrar başlar. Zaten AK Parti'nin seçim beyannamesinde de var şuanda hükümet programında da olacak." karşılığını verdi.

 

ATALAY: O BUZDOLABINDAN HER ZAMAN ÇIKABİLİR!

Hükümetin acil eylem planında çözüm sürecinin olup olmadığına yönelik bir soruya da Eski Başbakan Yardımcısı, "Acil eylem planı biraz daha idari ve yasal tasarrufları getiriyor. Daha pratik sosyal kesimlere verilen taahhütleri ve önemli tasarrufları getiriyor. Bunun zaten acil eylem planı içinde olması gerekmiyor. Ülkemizin en önemli konularından birisi. Ama o güveni, inandırıcılığı vermeleri lazım. Epey kaybedildi şuanda onun tekrar verilmesi durumda o buzdolabından her zaman çıkabilir." diye cevap verdi.

Editör: TE Bilisim