lmanya’da yaşayan Kürt sanatçı Şivan Perwer’in yeğeni Mehmet Perwer Aygün, AK Parti’den milletvekili adayı olacağı yönündeki iddiaları yalanlayarak, HDP’den aday adaylığı müracaatında bulunacağını açıkladı.  
 
HDP Haliliye İlçe başkanlığında basın açıklaması yapan Şivan Perwer’in yeğeni Mehmet Perwer Aygün, a.ıklamaları şöyle;

Parti binasına babası ve Şivan Perwer’in kardeşi Halil Perwer Aygün ile birlikte katılan Mehmet Perwer Aygün, “Benim Ak Parti’den adaylığım konusundaki iddialardan çok rahatsız olduk. Benim adaylığım sözkonusu ise bizim evimiz HDP’dir. HDP’den aday olacağız. Ak Parti’den aday olduğum yönünde çıkan haberlerden rahatsız oluyorum. Bunları yapanları kınıyorum. Tamamen asılsızım. HDP’den milletvekili aday adayıyım. Aday adaylığı için hazırlık yapıyorum. En kısa sürede tamamlayıp, müracaatımı yapacağım” dedi.

Mehmet Perwer Aygün, Şivan Perwer’in Türkiye’ye gelip gelmeyeceği ile ilgili bir soruya ise “Yok, şuan o konuda bir şey söylemek istemiyorum” cevabını verdi. Şivan Perwer’in ağabeyi Halil Perwer Aygün ise kendisinin de Ak Parti ile görüşmesinin mümkün olmadığını ifade etti. Halil Perwer Aygün, oğlunun aday adaylığını kendisinin ve kardeşi Şivan Perwer’in desteklediğini kaydetti.
 
Şanlıurfa HDP İl Eş Başkanı Rıdvan Yavuz da,Mehmet Perwer Aygün başta olmak üzere tüm insanlara partilerinin kapılarının açık olduğunu belirtti. Yavuz, HDP’nin Şanlıurfa milletvekilliği aday adaylığı ile ilgili sürecin 16 Şubat Pazartesi günü resmi olarak başladığını, 2 Mart 2015 tarihine kadar süreceğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim