Gezici Araştırma Şirketi'nin Ocak 2014'te yaptığı Yerel Seçim Anketi oldukça ses getireceğe benziyor. 36 ilde toplamda 5 bin 292 kişi ile yapılan ankete göre Ak Parti'deki düşüş dikkat çekiyor.

GENEL SEÇİM ANKETİNDE AK PARTİ %43,3

Ankete katılanlara "Bugün genel seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?" sorusunda şu sonuçlar elde edildi. Yolsuzluk operasyonunda sonra yapılan seçim anketi sonuçlarına göre Ak Parti'de yaklaşık %7'lik bir oy düşüşü görülüyor.

YEREL SEÇİM ANKETİNDE OY ORANI DAHA DA DÜŞÜYOR

Katılımcılara aynı zamanda "Bugün yerel seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?" sorusu da yöneltildi. Bu sonuçlara göre ise Ak Parti'nin oy oranı genel seçimlere göre daha da düşerken, CHP'nin oylarının yükseldiğini görüyoruz. Bu durumun oluşmasında Mustafa Sarıgül ve Mansur Yavaş'ın adaylıklarının etkili olduğu düşünülüyor.

EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK

Ankette katılımcılara Türkiye'nin en önemli sorununun ne olduğu sorusu da yöneltildi. BDP'liler'in %72'si bu soruya işsizlik cevabını verirken, MHP'liler'in %68,6'sı terör, CHP'lilerin %71,4'ü eğitim, Ak Partililer'in ise %48'i işsizlik cevabını verdi.

Editör: TE Bilisim