Her hafta düzenli olarak açıklama yapan Saadet Partisi Van İl Başkanlığı, 9. haftada ilgililere, adliye lojmanları, sahil yolu projesi, Van-Urmiye uçak seferleri ile Van Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) demir yoluyla buluşturacak olan raylı sistem çalışmasını sordu.

 

“HALK ADINA SORUYORUZ”

Konu ile açıklama yapan, SP Van İl Başkanı Özay İlhan, “Saadet Partisi Van il başkanlığı olarak hemşerilerimizin ilimizle alakalı sıklıkla sorduğu soruları bu haftada sormaya devam ediyoruz. Bu haftaki gündemimizde yine merak edilen, iktidar milletvekillerinin ve diğer muhataplarının cevaplandırmasını beklediğimiz sorular mevcuttur.” Dedi.

 

“MUHATAPLAR CEVAPLARINI VERSİN”

Özay ilhan vatandaşlar adına hazırlanan soruları şu şekilde sıraladı: “2011 depreminden sonra lüks bir şekilde inşa edilen ve çok büyük paralar harcanan adliye lojmanları niçin kullanılmamaktadır? Bu lüks lojmanlar eğer güvenlik gerekçesiyle boş duruyorsa; bu güvenlik gerekçesi proje öncesi söz konusu değil miydi? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Harita Emlak Daire Başkanlığınca 2013 yılında yeni yapılacak olan imarla Van’ı sahil ile bütünleştirecek, barıştıracak bir çalışmalarının olduğu belirtilmişti. Sahil yoluyla ilgili niçin bugüne kadar herhangi bir adım atılmamıştır? Bir umutla karşılıklı olarak başlayan Van -Urmiye seferleri İran’daki Nevruz tatilinde sonra devam edecek mi? Van Organize Sanayi Bölgesine yapılacak olan ve OSB’yi demir yoluyla buluşturacak olan raylı sistem çalışması hangi aşamasındadır? Projenin yakın zamanda tamamlanması söz konusu mudur? Muhataplarına en kısa zamanda kentimizi ilgilendiren bu önemli soruların cevabını acil olarak bekliyoruz” dedi. 

Editör: TE Bilisim